'Suriye' konulu zirve Astana'da yapılacak

Rusya'nın RIA Novosti Haber Ajansı, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları'nın, 21 Haziran'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geleceğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
'Suriye' konulu zirve  Astana'da yapılacak
Haberler / Dünya
14 Haziran 2023 Çarşamba 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran'ın dışişleri bakan yardımcılarının Kazakistan'ın başkenti Astana'da 21 Haziran Çarşamba günü bir toplantı yapacağını duyurdu.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI"

Rusya'nın RIA Novosti Haber Ajansı'na göre; dört ülkenin dışişleri bakanları en son Suriye konulu bir zirve için 10 Mayıs 2023'te Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti. Toplantıya katılan dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı sonrası gerçekleştirdiği, açıklamada, “Terörle mücadelede iş birliği, geri dönüşlerin altyapısının iş birliği içinde sağlanması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladık” ifadelerini kullanmıştı. Toplantının sonunda yapılan açıklamada ise görüşmelerin devam edeceği belirtilmişti.

Açıklamada bununla birlikte, "Katılımcılar, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin ilerletilmesine yönelik olarak Dışişleri Bakan Yardımcılarını, dört ülkenin Savunma Bakanlıkları ve İstihbarat birimleri ile koordinasyon halinde bir yol haritası hazırlamaları hususunda talimatlandırmayı kararlaştırdılar" bilgisine yer verilmişti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime