ABD başkanı Joe Biden'dan gizli belge açıklaması: "O belgelerde hiçbir şey yok"

ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, evinde ve eski ofisinde bulunan gizli belgelerde dolayı "pişmanlık duymadığını" ve sorunun çözüleceğine inandığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD başkanı Joe Biden'dan gizli belge açıklaması:
Haberler / Dünya
20 Ocak 2023 Cuma 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, evinde ve eski ofisinde bulunan gizli belgelerde dolayı "pişmanlık duymadığını" ve sorunun çözüleceğine inandığını söyledi.

"O BELGELERDE HİÇBİR ŞEY YOK"

Biden, Kaliforniya'da fırtına hasarını gezerken gazetecilere "Pişman değilim. Avukatların yapmamı istediklerini söylediği şeyi yapıyorum. Yaptığımız şey tam olarak bu. o belgelerde hiçbir şey yok." açıklamasını yaptı.

Başsavcı Merrick Garland geçen hafta, Biden'ın başkan olmadan önce kullandığı Wilmington, Delaware'deki evinde ve Washington, D.C.'deki bir ofisinde gizli belgelerin bulunmasının ardından konuyu araştırması için özel bir avukat atamıştı. Biden, "Tam bir işbirliği içerisindeyiz ve bunun bir an önce çözülmesini dört gözle bekliyoruz" dedi. Biden, avukatlarının talimatlarına göre hareket ettiğini belirtti. Belgelerin bulunmasının ardından derhal Ulusal Arşivlere teslim edildiğini de söyledi.

BEYAZ SARAY SAVUNMAYA GEÇTİ

Biden'ın hukuk ekibi geçen hafta, Delaware'deki evinde, bazıları garajında ??olmak üzere, Obama yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yaptığı süreye ilişkin gizli belgeler bulduğunu kabul etti. Beyaz Saray, belgelerin keşfedildiğine dair 9 Ocak'ta ilk açıklamalardan bu yana büyük ölçüde savunmaya geçti. Yardımcıları daha önce evinde ve bağlantılı olduğu bir Washington düşünce kuruluşunda başka bir grup gizli belge bulmuştu.

RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRDİ

Biden, Kaliforniya'nın büyük bir bölümünü kasıp kavuran fırtınalardan kaynaklanan hasarları gözlemlerken belge tartışmayla ilgili soru sorulmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. "Sorunuza cevap vereceğim ama anlaşma şu. Açıkçası beni rahatsız eden şey, burada neler olup bittiği hakkında konuşmamız gereken ciddi bir sorunumuz var. Ve Amerikan halkı bana neden bu konuda soru sormadığınızı tam olarak anlamıyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime