ABD'de polis şiddeti yine bir hayata mâl oldu!

ABD'de bir kişi daha polis şiddetinin kurbanı oldu. Virginia eyaletinde yaşayan siyahi Irvo Otieno, 11 dakika boyunca aralarında siyahi polislerin de bulunduğu şerif yardımcıları tarafından zor kullanılarak yerde tutuldu. Nefessiz kalan Irvo, hayatını kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'de polis şiddeti yine bir hayata mâl oldu!
Haberler / Dünya
22 Mart 2023 Çarşamba 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'nin Virginia eyaletinde, gözaltına alınmasının ardından hastaneye kaldırılan 28 yaşındaki Irvo Otieno, elleri ve ayakları kelepçeli halde bir odaya sokuldu. Kamera görüntülerine göre, bir süre sonra Irvo'yu kontrol altına alma çabasıyla Henrico County departmanından 7 polisin ve 3 hastane görevlisinin üstüne çıktığı görüldü. Yaklaşık 11 dakika boyunca 10 kişi Irvo'yu kontrol altına almaya çalıştı, Irvo ise o dakikalarda can havliyle çırpındı ardından ise hareketsiz kalarak yerde kalakaldı. Sağlık görevlilerinin kalp ve solunum masajı yaptığı görüldü fakat Irvo, kurtarılamadı. Ali tıp Irvo'nın 'havasızlıktan boğulma' sonucu öldüğünü belirtti.

HÜCRESİNDE ÇIPLAK HÂLDE DÖVÜLDÜ

Washington Post, ses olmayan 27 dakikalık güvenlik kamerası görüntülerini 11 dakikaya düşürerek yayımladı. Irvo'nun ailesinin avukatı ise hastaneye getirilmeden önce hücresinde polisler tarafından çıplak halde dövüldüğünü gösteren bir başka güvenlik kamerası kaydı izlediğini söyledi.

Acılı anne, Ouko Otieno, “Oğluma, köpeklere yapılan muameleden daha kötü davranıldı.” dedi.

7 polis ve 3 sağlık görevlisi hakkında cinayet suçlamasıyla dava açıldı. Fakat 2 polis memurunun kefaletle serbest bırakıldığı öğrenildi.

RUH SAĞLIĞI İÇİN TEDAVİ ALACAKTI

Öte yandan Irvo Otieno, 3 Mart'ta bir hırsızlık ihbarı üzerine polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Polis, Otieno'nun kontrol için bir hastaneye götürüldüğü sırada polis memurlarına fiziki saldırıda bulunduğunu ve tutuklanarak hapishaneye transfer edildiğini bildirmişti.

Otieno'nun, 6 Mart'ta, Henrico İlçe Şerif Ofisi yetkilileri tarafından Richmond kentinde bir ruh sağlığı tedavi merkezi olan Merkezi Eyalet Hastanesi'ne yatırılmak üzere götürüldüğü kaydedilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime