Akşener'in açıklamaları dünya basınında: "Çöküşe yaklaştı"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamaları dünya basınında da geniş yankı buldu.
ABONE OL
Abone Ol
Akşener'in açıklamaları dünya basınında:
Haberler / Dünya
4 Mart 2023 Cumartesi 17:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamaları dünya basınında da geniş yankı buldu.

"ÇÖKÜŞE YAKLAŞTI"

Bloomberg News Akşener'in açıklamalarını "Erdoğan karşıtı ittifak, liderlik tartışması yüzünden çöküşe yaklaştı" başlığı ile verdi.

Haber ajansı Reuters da "Türkiye'nin İYİ Parti'si, 2 ay sonra yapılacak seçimlerden önce yaşanan adaylık anlaşmazlığı nedeniyle bloktan ayrılarak ittifakını kargaşaya sürükledi" manşetini attı.

"ERDOĞAN'A İYİ HABER"

Al Jazeera da haberi "Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığını reddetmesiyle Türkiye muhalefeti bölündü" olarak verdi.

Wall Street Journal ise "Erdoğan'ın karşısındaki siyasi muhalefet Türkiye seçimleri öncesinde çatırdıyor. Akşener'in kararı Erdoğan'a ender rastlanan iyi bir haber verdi" diye yazdı.

"MUHALEFET İNTİHAR ETTİ"

Alman Tagesspiegel'de ise "Muhalefet intihar etti: Erdoğan seçimi yine kazanacak mı?" başlıklı bir makale yayınlandı. Makalede "Türkiye'de muhalefet derinden bölünmüş durumda ve bir aday üzerinde anlaşamıyorlar. Böylece Cumhurbaşkanı'na karşı ittifak dağılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki seçimlerde olduğu gibi mayıs ayında da muhalefetin parçalanmasından faydalanabilir." ifadeleri yer aldı

"CHP'DE İSYAN"

İngiliz Financial Times gazetesi Türkiye'deki muhalefetin çatırdağını belirttiği haberinde siyasi danışmanlık şirketi Teneo'dan Wolfango Piccoli'nin görüşlerine yer verdi ve Akşener'in iki belediye başkanından birinin aday olması çağrısının aslında CHP içinde bir 'isyan' çağrısı olduğunu yazdı.

"SEÇİMİ ERDOĞAN'A HEDİYE ETTİ"

France 24, 'Türk muhalefeti Erdoğan karşıtı aday konusunda bölündü' başlıklı haberinde siyasi risk danışmanı Anthony Skinner'in ifadelerine yer verdi ve "Aksener'in Kılıçdaroğlu'nu reddetmesi, siyasi muhalefetin seçim umutlarına ciddi bir darbe vuruyor. Akşener seçimi Erdoğan'a hediye etti" diye yazdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime