Almanya'da esrar kullanım şartları belli oldu!

Almanya'da Sağlık Bakanı Lauterbach ve Tarım Bakanı Özdemir, esrar kullanımını belli ölçülerde yasallaştıran düzenlemeyi kamuoyuna tanıttı.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya'da esrar kullanım şartları belli oldu!
Haberler / Dünya
12 Nisan 2023 Çarşamba 22:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya'da esrar kullanımını belli şartlar altında yasallaştıran düzenleme kamuoyuna tanıtıldı. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ile Tarım Bakanı Cem Özdemir'in bugün düzenledikleri basın toplantısında sundukları düzenlemeye göre, kişisel kullanım için 25 grama kadar esrar bulundurmak ve azami üç bitki yetiştirmek yasal olacak.

Düzenleme, "esrar sosyal kulüpleri" adı altında dernekler kurulmasını, bu dernekler içinde Hint keneviri yetiştirilmesini ve kâr amacı güdülmeden satılmasını da mümkün kılacak.

"ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINACAK"

Lauterbach ve Özdemir, esrarın yasallaştırılmasının karaborsayı ve suç örgütlerini engelleyici etki yapacağını savundu. Özdemir, "Artık hiç kimse ne aldığını bilmeden satıcılarla muhatap olmak zorunda kalmayacak" derken Lauterbach, şimdiye kadar izlenen yasak politikasının fiyasko olduğunu belirtti, yeni düzenlemeyle gençlerin esrar tüketimini önleyici tedbirlerin de alınacağını kaydetti.

Esrar bulundurma, yetiştirme ve esrar sosyal kulüplerine yönelik ayrıntıların bu ay içinde hazırlanacak yasa tasarısında düzenlenmesi planlanıyor. Tasarının, koalisyon hükümeti içinde ve kabinede kabul edilmesinin ardından Federal Meclis ve Eyalet Temsilciler Meclisinden de geçmesi gerekiyor.

Onay sürecinde tasarıda değişiklikler olabileceğine işaret ediliyor. Bugün sunulan çerçeve düzenlemeye göre 25 grama kadar esrar bulundurmak ve kamusal alanda yanında taşımak yasal olacak. Kişiler en fazla üç kenevir bitkisini, çocuk ve gençlerin erişemeyeceği bir şekilde kendi yetiştirebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime