Atina

Yunanistan Ege Denizi'nde yılın ilk askeri tatbikatını duyurdu. Yunan basını, "Yıldırım" tatbikatı için 18 Ocak tarihini işaret etti.
ABONE OL
Abone Ol
Atina
Haberler / Dünya
10 Ocak 2023 Salı 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunan basını, Yunan donanmasının yılın ilk tatbikatı için hazırlandığını yazdı. Basında "Yıldırım Hamlesi" ismiyle anılan tatbikatın, büyük bir seferberlik olduğu ifade edildi. Yunan basını, "Yıldırım" tatbikatı için 18 Ocak tarihine işaret etti.

Yunanistan, 2023'e girdikten kısa süre sonra Ege’de ilk askeri tatbikatını duyurdu. Yunan basınında yer alan haberlerde, Yunan Donanması’nın "Yıldırım Tatbikatı" için geri sayıma başladığı belirtildi.

Haberlerde, Ankara’nın saldırgan tavır içinde olduğu iddia edilirken tatbikatın da buna yanıt amacı taşıdığı belirtildi. Hamlenin provokasyonlara karşı güçlü bir yanıt olduğu vurgulandı. Harekat, büyük bir seferberlik olarak lanse edildi.

"Yıldırım Tatbikatı" kapsamında Yunan filosunun adalar üzerindeki hakimiyetinin teyit edileceğine dikkat çekildi. Tatbikata fırkateyn, denizaltı, uçak ve seçkin birliklerin katılacağı ifade edildi. Yunan basını, haberlerde harekatın senaryosuna ilişkin de detaylara yer verdi.

Enerji ve hidrokarbon platformları gibi asal hedeflerin korunmasına yönelik senaryolara özel önem verileceği belirtildi. Ayrıca tatbikat kapsamında düşman filosunun tamamen yok edilmesi ve bölgenin yeniden ele geçirilmesine yönelik senaryoların da icra edileceği yazıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime