Avrupa Birliği'nden 'tahıl koridoru' açıklaması: Binlerce insanın hayatı bu anlaşmaya bağlı!

Avrupa Birliği Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin öncülük ettiği Ukrayna'dan Karadeniz'e açılması planlanan tahıl koridoruna ilişkin gelişmelere dair açıklama yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa Birliği'nden 'tahıl koridoru' açıklaması: Binlerce insanın hayatı bu anlaşmaya bağlı!
Haberler / Dünya
18 Temmuz 2022 Pazartesi 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaz tatilinden önceki son AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın girişinde basın mensuplarına konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da sabah oturumuna katılarak özellikle tahıl ambargosuyla ilgili bilgi vereceğini aktaran Borrell, bu hafta Türkiye'de yapılacak görüşmelerle ilgili bir soruya, "ölüm kalım meselesi" cevabını verdi.

"ÖLÜM KALIM MESELESİ"
Borell, "Bu hafta Odessa ve diğer limanlar üzerindeki blokajın kaldırılması için bir anlaşmaya varılmasının mümkün olacağını umuyorum" dedi.

"On binlerce insanın hayatı bu anlaşmaya bağlı" diyen Borell, "Bu diplomatik bir oyun değil, bu pek çok insan için ölüm kalım meselesi" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesinin ardından Moskova yönetimine yönelik yaptırımlar hiçbir işe yaramdı. Rus tarafı savaşın ilk haftalarında taktik geri çekilmeler yapsa da daha sonra yaptığı saldırılarla Ukrayna toprakları üzerindeki kontrolünü artırdı.

HATA OLARAK GÖRÜLDÜ

Borrell, AB'nin Rusya'ya yönelik mevcut yaptırımlarının güçlendirilmesi konusunu ele alacaklarını dile getirdi.

Komisyonun yeni önerilerde bulunduğunu, bunlardan en önemlisinin Rusya altınına ambargo olduğunu vurgulayan Borrell, yaptırımların etkili olup olmadığıyla ilgili büyük bir tartışmanın sürdüğünü, yaptırımların Rusya'dan daha çok zarar verdiğini düşünenlerin olduğunu, hatta bazı AB liderlerinin yaptırımları hata olarak gördüğünü kaydetti.

"Yaptırımların hata olduğunu düşünmüyorum. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yaptık." diyen Borrell, petrol fiyatlarının yaptırımlar nedeniyle arttığını iddia edenlerin, grafiklere bakarak bunun böyle olmadığını görmesi gerektiğine işaret etti.

Borrell, bakanların Ukrayna'ya yeni askeri yaptırımları onaylayacağından emin olduğunu belirtti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime