BAE basını yazdı: Ankara'nın KKTC beklentisi

Erdoğan'ın seçimden sonra ilk yurt dışı ziyaretinde KKTC'yi seçmesinin tesadüf olmadığı vurgulandı. Haberde KKTC'nin tanınması konusunda Ankara'nın beklentilerine işaret edildi.
ABONE OL
Abone Ol
BAE basını yazdı: Ankara'nın KKTC beklentisi
Haberler / Dünya
22 Haziran 2023 Perşembe 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli The National gazetesi, "Zafer kazanan bir Erdoğan, Türkiye'yi daha fazla talepkâr NATO üyesi haline getirebilir" başlıklı bir analize imza attı.

Türkiye'nin İsveç konusunda "daha fazla taviz istediği" belirtilerek, Ankara'nın "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) tanınmasını umuyor olabileceği" görüşü paylaşıldı.

ANKARA’NIN KKTC BEKLENTİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Lefkoşa'yı ziyareti sırasında Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının Avrupa'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tanımasına bağlı olacağını söylediğine dikkat çekildi.

KKTC konusunda bir ipucunun beklenip beklenmediğinin merak konusu olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“Üye devletler KKTC'yi resmen tanımadan, NATO'nun KKTC'nin varlığını kabul etmesinin bir yolu olabilir mi? Türkiye, (KKTC'nin) bir haritada veya iç güvenlik belgesinde belirtilmesi gibi olumlu bir jest için bekliyor olabilir.”

“KKTC’Yİ SEÇMESİ BOŞUNA DEĞİLDİ”

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ticaret, turizm, askeri ve enerji konularındaki iş birliğini derinleştirmek için bir araya geldiği ifade edildi.

Ankara'nın masada yer edinme hedefi olduğuna işaret edilerek, "Yeniden seçilen Erdoğan'ın ilk uluslararası ziyareti olarak KKTC'yi seçmesi boşuna değildi" vurgusu yapıldifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime