Balkanlar'da gerilim tırmanıyor: Sınır kapısı kapandı

Balkanlarda sular ısınmaya devam ederken, Kosova’da yaşayan Sırpların başlattığı sert protestolar dinmiyor. Protestolara karşı önlem olarak Kosova hükümeti, ülkenin Sırbistan sınırındaki en büyük sınır kapısını kapattı.
ABONE OL
Abone Ol
Balkanlar'da gerilim tırmanıyor: Sınır kapısı kapandı
Haberler / Dünya
28 Aralık 2022 Çarşamba 16:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

10 Aralık'tan bu yana, protestolar nedeniyle Sırbistan sınırındaki diğer iki sınır kapısı kapatılırken, iki ülke arasında yalnızca üç giriş noktası açık kaldı. Son protesto, Sırbistan'ın Belgrad ile Priştine arasında haftalardır tırmanan gerilim sonrasında ordusunu en üst düzeyde alarma geçirdiğini açıklamasından saatler sonra geldi.

KOSOVALILAR EVE DÖNEMİYOR

Sırbistan basınında çıkan haberlere göre, Sırbistan'daki Sırplar Kosova'nın doğu sınırındaki Merdare Kapısı yakınında kamyon ve traktörlerle barikat oluşturdu. Engel, Avrupa'nın başka yerlerinde çalışan binlerce Kosovalının tatil için evlerine dönmesini engelliyor.

DİĞER SINIR KAPILARINI KULLANIN DUYURUSU

Kosova Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından Merdare Kapısı’nın kapatıldığını duyurarak, "Eğer Sırbistan’da bulunuyorsanız, diğer sınır kapılarını kullanmalısınız veya Kuzey Makedonya'dan dönmelisiniz" diye kaydetti. Merdare Kapısı, karayolu taşımacılığı için Kosova'nın en önemli noktasıdır. Geçiş noktasında, ülkenin uluslararası demiryolu bağlantıları bulunuyor.

TUTUKLAMA, PROTESTOLARI BAŞLATTI

10 Aralık'tan bu yana, kuzey Kosova'daki Sırplar polisle karşılıklı ateş açarken, Mitrovica ve çevresine 10'dan fazla barikat kurdular. Ateşli protestolar, Sırp olan eski bir polis memurunun görevdeki polis memurlarına saldırdığı iddiasıyla tutuklanmasının ardından geldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime