Benzin sıkıntısı yaşanan Fransa'da mahkemenin son kararı krizi daha da tırmandıracak

Fransa'da rafineri çalışanlarının grevi nedeniyle, başkent Paris'in de içinde yer aldığı bölgedeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 40'ında benzin sıkıntısı yaşanıyor. Valiliklerin rafinerilerde asgari üretim yapılması için uygulamaya koyduğu "zorla çalıştırma" prosedürü krizi tırmandıracak gibi
ABONE OL
Abone Ol
Benzin sıkıntısı yaşanan Fransa'da mahkemenin son kararı krizi daha da tırmandıracak
Haberler / Dünya
11 Nisan 2023 Salı 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Le Figaro'nun haberine göre ülkede emeklilik yaşını 2 yıl uzatmayı öngören tartışmalı reform nedeniyle birçok rafineride başlayan grevler devam ediyor. Grevler ülke genelinde 200 kadar akaryakıt noktasında sürerken bazı akaryakıt istasyonlarının önünde uzun araç kuyrukları oluştu.

PARİS VE ÇEVRESİNDE AKARYAKIT TEMİNİ ÇOK ZOR

Rafinerilerinin üretim yapmaması nedeniyle Paris ve çevresindeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 40'ında benzin sıkıntısı yaşanıyor. Bu oran ülke genelinde yüzde 10 olarak istatiklere yansıdı. Birçok rafineride de teknik problemler ve bakım çalışmalarının devam etmesi akaryakıt teminini daha da zorlaştırdı.

ZORLA ÇALIŞTIRMA PROSEDÜRÜ ASKIYA ALINDI

Diğer yandan valiliklerin,rafinelerde asgari üretim yapılması için grevdekiler için uygulamaya koyduğu zorla çalıştırma prosedürü,Rouen İdare Mahkemesi tarafından askıya alındı.Bu durumun gelecek günlerde akaryakıt sıkıntısının daha da büyümesine yol açması öngörülüyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime