Biden, Türkiye'ye F-16 satışı için konfreden onay istedi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin önemli bir adım geldi. Biden yönetimi, Kongre'den Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesini istedi.
ABONE OL
Abone Ol
Biden, Türkiye'ye F-16 satışı için konfreden onay istedi
Haberler / Dünya
14 Ocak 2023 Cumartesi 19:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili kararını ön inceleme için Kongre'nin ilgili komitelerine iletti. Türkiye'ye yeni F-16 satışı ve mevcut F-16'ların modernizasyon kitleriyle ilgili kararı, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun onayına sunuldu.

YUNANİSTAN'A DA F35 BİLDİRİMİ

İstihbarat ve Askeri Hizmetler Komitesi'nin resmi olmayan bildirimi inceleyip, iki hafta içinde bir sonuç açıklaması bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, aynı zamanda Kongre'ye Yunanistan'a da F-35 satışı için bir bildirim gönderdi.

BİDEN SATIŞI DESTEKLİYOR

Türkiye, Ekim 2021'de 40 F-16 savaş uçağı ve 80'e yakın modernizasyon kiti satın alma talebinde bulunmuştu. İki taraf arasındaki teknik görüşmeler geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Biden yönetimi satışı desteklediğini söyledi ve milletvekillerinin onayını almak için Kongre ile temas halindeydi. Senato Dış İlişkiler Komitesi Demokrat Başkanı Bob Menendez satışa karşı olduğunu açıklamıştı. Kongre'den onay gelmediği takdirde ABD Başkanı Biden bir kararname çıkararak Kongre'nin kararını baypas edebilir ve satışı onaylayabilir.

ÇAVUŞOĞLU WASHİNGTON'A GİDECEK

Uzmanlar, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylaması halinde ABD Kongresi'nin de F-16 satışını onaylayabileceğini belirtiyor. 18 Ocak'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konuyu görüşmek için Washington'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime