Dans eden çifte "fuhuşa teşvik" cezası

İran'ın başkenti Tahran'da Azadi Kulesi'nin önünde dans eden genç bir çifte 10 yıl hapis cezası verildi. Çiftin kısa sürede viral olan görüntüleri, ülkede 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünü ardından ortaya çıkan protestolara destek olarak yorumlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Dans eden çifte
Haberler / Dünya
1 Şubat 2023 Çarşamba 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran’da mahkeme, rejime başkaldırının sembolü olarak görülen bir videoda başkent Tahran'ın simge yapılarından birinin önünde dans eden genç bir çifte 10 yıldan fazla hapis cezası verdi.

ERKELERE DE DANS YASAK

Her ikisi de 20'li yaşlarının başında olan Astiyazh Haghighi ve nişanlısı Amir Mohammad Ahmadi, onları Azadi Kulesi'nin önünde romantik bir şekilde dans ederken gösteren bir videonun viral olmasının ardından Kasım ayı başlarında tutuklandı. Haghighi, İran'ın katı kurallarına meydan okuyarak başörtüsü takmadı. İran’da kadınların yanı sıra erkeklerinde kamuya açık alanlarda dans etmesi yasak. 

"KAMU FUHUŞUNU TEŞVİK"

ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), Tahran'daki bir ihtilal mahkemesinin sanıkları 10'ar yıl altışar ay hapis cezasına çarptırdığını ve internet kullanma ve ülkeden ayrılma yasağı getirdiğini söyledi. Bununla birlikte çift, "yolsuzluğu ve kamu fuhuşunu teşvik etmenin" yanı sıra "ulusal güvenliği bozmak amacıyla toplanmaktan" da suçlu bulundu. HRANA, çiftin ailelerine yakın kaynakların mahkeme sürecinde avukatlarından mahrum bırakıldıklarını ve kefaletle serbest bırakılmalarını sağlama girişimlerinin reddedildiğini aktardı.

Haghighi'nin şu anda Tahran dışında, koşulları aktivistler tarafından düzenli olarak kınanan Qarchak kadın cezaevinde olduğu belirtildi..

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime