Devlet başkanının evine saldırı!

Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın özel konutuna girmeye çalışan yüzlerce kişi polis tarafından durduruldu. Olayların ardından kentte akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Devlet başkanının evine saldırı!
Haberler / Dünya
1 Nisan 2022 Cuma 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ekonomik kriz nedeniyle tansiyonun giderek yükseldiği Sri Lanka’da yüzlerce kişi dün akşam Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın özel konutuna saldırdı. Öfkeli kalabalık, dün gece başkent Colombo'da Rajapaksa’nın evine girmeye çalışırken biber gazıyla müdahale eden polis en az 45 kişiyi gözaltına aldı.

Olayların ardından kentte akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Emniyetten yapılan açıklamada, göstericiler “ülkede anarşi yaratmaya çalışan organize olmuş aşırılık yanlıları” olarak nitelendi.

ÜLKE İFLASIN EŞİĞİNDE

Sri Lanka'da uzun süredir devam eden hayat pahalılığı ve yakıt sıkıntısı daha önce de protestolara yol açmıştı. Elektrik kesintileri günde 13 saate ulaşırken hükümet sokak lambalarının kapatılması, borsada işlem saatlerinin azaltılması ve hastanedeki acil olmayan işlemlerin durdurulması gibi bir dizi olağanüstü önlemi hayata geçirdi.

7,3 milyar dolar borcu olan Sri Lanka'nın iflas edebileceği belirtiliyor. Yakıt ithalatı için yeterli rezervi bulunmayan ülkede Covid-19 pandemisi ve 2019’da yaşanan bombalı saldırılar turizm gelirlerinin de sert düşmesine yol açmıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime