Finlandiya Salı günü NATO'ya katılacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın Finlandiya'nın 31. üye olarak ilan edileceğini, bayrağının NATO karargahına çekileceğini bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Finlandiya Salı günü NATO'ya katılacak
Haberler / Dünya
3 Nisan 2023 Pazartesi 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Stoltenberg , Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında 4-5 Nisan'da yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ilk gününde Finlandiya'nın 31'inci üye ilan edileceğini,bayrağının NATO karargahına çekileceğini belirten Stoltenberg, bunun söz konusu ülkeyi daha güvenli,ittifakı da daha güçlü kılacağını vurguladı.

Stoltenberg, İsveç'in de üyelik sürecininde en kısa zamanda tamamlanması yönündeki temennisini yineledi.

Haziran 2022'de düzenlenen Madrid Zirvesi'nden hemen sonra NATO ülkelerinin çoğu,iki ülkenin üyelikleri için onay sürecini başlatmıştı. 20 NATO ülkesi temmuzda,4 ülke, ağustosta,4 ülkede eylülde meclislerinde onay sürecini tamamladı.

Son olarak 27 Mart'ta Macaristan Meclisi ,Finlandiya'nın üyeliğini onayladı.TBMM'deki onayda 30 Mart'ta çıktı. Böylece Finlandiya'nın NATO üyelik süreci , bir yıldan kısa sürede tamamlanarak ittifakın 74 yıllık tarihinde en hızlı ierleyen üyelik süreçleriden biri oldu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime