Irak ile İran arasında anlaşma

İran ve Irak, elektrik santralleri için kullanılmak üzere ithal İran gazının Irak ham petrolü ile takas edilmesini öngören bir anlaşma imzaladı.
ABONE OL
Abone Ol
Irak ile İran arasında anlaşma
Haberler / Dünya
14 Temmuz 2023 Cuma 19:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Irak, artan elektrik talebini karşılamak için komşusu İran ile ham petrol karşılığında gaz takas anlaşması imzaladı. Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, anlaşma elektrik santralleri için kullanılmak üzere ithal İran gazının Irak ham petrolü ile takas edilmesini öngörüyor.

Rudaw'ın haberine göre, Irak Başbakanı Es Sudani, İran'ın Irak'a gaz ihracatını askıya almasının ana sebebinin ABD yaptırımları olduğunu, borçla ilgisi olmadığını belirterek Irak'ın İran’a tüm borçlarını ödediğini aktardı. 

İran, Irak'a yaptığı doğalgaz ihracatını, anlaşmadan önce 21 milyon metreküpe düşen enerji santralleri için günde tekrar yaklaşık 45 milyon metreküpe çıkarmayı amaçlıyor.

Öte yandan, Irak Elektrik Bakanlığı'nın İran’ın 11 trilyon dinar borcunu Irak Ticaret Bankası'na yatırdığı ancak ABD yaptırımları nedeniyle Tahran’ın parayı çekemediği belirtildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime