İsveç Başbakanı sessizliğini bozdu: Kur'an'ın yakılması saygısızca bir eylem

İsveç’in başkenti Stockholm’de, Kur’an-ı Kerim yakılması eylemine, Türkiye ve dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sessizliğini bozdu, Kristersson eylemin saygısızca olduğunu belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
İsveç Başbakanı sessizliğini bozdu: Kur'an'ın yakılması saygısızca bir eylem
Haberler / Dünya
22 Ocak 2023 Pazar 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geniş güvenlik önlemleriyle İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde Kuran-ı Kerim’in yakılmasıyla ilgili ilk kez konuşan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak yasal olan her şey uygun olmayabilir. Pek çok insan için kutsal olan bir kitabı yakmak oldukça saygısızca bir eylem" dedi.

"KUTSAL OLAN BİR KİTABI YAKMAK SAYGISIZCA BİR EYLEMDİR"

Akşam saatlerinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kristersson, "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak yasal olan her şey uygun olmayabilir. Pek çok insan için kutsal olan bir kitabı yakmak oldukça saygısızca bir eylemdir. Bugün Stockholm'de yaşananlardan dolayı rahatsızlık duyan tüm Müslümanların duygularını paylaşıyorum" diye kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime