İsveçli ırkçı siyasetçi Paludan, yeni provokasyonu duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin yakılmasıyla Ankara-Stockholm hattında tansiyon henüz düşmemişken, İsveç'de yeni bir provokasyon için tarih verildi.
ABONE OL
Abone Ol
İsveçli ırkçı siyasetçi Paludan, yeni provokasyonu duyurdu
Haberler / Dünya
20 Ocak 2023 Cuma 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçen haftalarda İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen Ankara karşıtı bir eylem tansiyonu yükseltmişti.

Daha önce de Kuran-ı Kerim yakarak büyük tepki çeken Paludan’ın provokasyonuna Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği’nde devam edeceği açıklandı. Stockholm’de bir grup terör örgütü yandaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzeyen bir maket ile eylem düzenlemişti. Bu olayla ilgili olarak İsveçli yetkililerin harekete geçmemesi Ankara’nın tepkisini çekmişti.

PROVOKASYON İÇİN TARİH

Bu olay sonrasında ilişkiler henüz sakinleşmemişken yeni bir uyarı da ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’dan geldi. Daha önce Kuran-ı Kerim yakarak tepki çeken ve tanınan İslam karşıtı  siyasetçi Paludan yeni planını kamuoyuna duyurdu. Aşırı sağcı Stram Kurs partisinin lideri olan Paludan, 21 Ocak 2023’te yani yarın Türkiye’nin İsveç büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını duyurdu.

SABOTAJ DEMİŞLERDİ

Bu cumartesi gerçekleşecek provokasyon öncesinde bunun “ifade özgürlüğü” olduğunu dile getirdi. Yaşanan olaya İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström tepki göstermiş ve bu olayın İsveç'in NATO üyelik sürecini sabote etmek için yapıldığını dile getirmişti. (Sözcü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime