İtalya'da kaybolan helikopterden acı haber: Cansız bedenlere ulaşıldı

İtalya'da kaybolan ve 4 Türk iş insanını taşıyan helikopterden acı haber geldi. Reuters, helikopterde bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
İtalya'da kaybolan helikopterden acı haber:  Cansız bedenlere ulaşıldı
Haberler / Dünya
11 Haziran 2022 Cumartesi 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İtalya’da 9 Haziran'da Toskana bölgesine bağlı Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanından kalkan ve içinde 4'ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopterin Modena civarında radar temasının kesilmesinin ardından kaybolan helikopterden acı haber geldi.

Reuters, son dakika olarak duyurduğu haberinde, helikopterin enkazına ulaşıldığını ve 5 kişinin cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

İtalyan basınının son dakika olarak duyurduğu haberinde Apeninler üzerinde kaybolan helikoptere ait enkaz parçalarına Cusna Dağı’nda rastlandığını söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, helikopterin yerinin tespit edildiğini ancak henüz ulaşım sağlanamadığını duyurmuştu.

Treviso'daki bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere havalanan helikopter için gece yarısına kadar yürütülen arama çalışmalarında sonuç alınamamış, bu sabah 07.00’den itibaren arama çalışmaları yeniden başlamıştı.

SON DAKİKA OLARAK DUYURULDU

Bugün arama çalışmaları sırasında, helikopterin enkazı ile uyumlu olabilecek parçalar Cusna Dağı’nda tespit edildi.

Öte yandan, İtalyan Gazzetta di Modena gazetesi, iki Lübnanlı yolcudan birinin oğluna attığı videodan söz etti. Gazeteye göre, Lübnanlı yolcu şiddetli fırtınadan geçerken helikopterin yaşadığı zor anları oğluna video yoluyla gönderdi. İtalyan basını, soruşturma sürdüğü için videonun basın ile paylaşılmadığını yazdı.

Helikopterde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için İtalya'da bulunan 4 çalışanı, 2 Lübnan vatandaşı ve İtalyan pilot bulunuyordu.

Helikopterde bulunan Türk isimler Eczacıbaşı Holding'e bağlı Altınova'daki İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Arif Cez, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Yatırım Projeleri Müdürü Serhat Kenar, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Şirketi Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak olarak açıklanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime