Japonya Başbakanı Fumio'ya bombalı suikast girişimi!

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'ya, katıldığı kalabalık bir programda suikast girişimi düzenlendi. Fumio'nun bulunduğu bölgeye boru şeklinde bir bomba fırlatılırken o anlarda büyük kargaşa yaşandı. Bomba 50 saniyenin ardından patlarken Fumio, yara almadan bölgeden tahliye edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Japonya Başbakanı Fumio'ya bombalı suikast girişimi!
Haberler / Dünya
15 Nisan 2023 Cumartesi 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun ülkenin güneydoğusundaki Wakayama eyaleti ziyaretinde iktidardaki Liberal Demokrat Parti adayının faaliyaetine katıldı. Kişida,LDP adıyla,yerel saatle 11.30 sularında bölgede bulunan Saikazaki Balıkçı Limanı yakınlarında bir araya gelerek ,kampanya sürecini görüştü.Japon Başbakan'ın konuşma yapması öncesinde bir suikast girişimi yaşandı.

50 SANİYE SONRA PATLADI

Başbakan kürsünün yakınlarındayken bir kişi,eliyle o tarafa doğru bir cisim fırlattı.Metal boru şeklindeki bomba yere çarpmasıyla büyük bir ses çıkarttı. O sırada ortamda kargaşa yaşanırken Fumio alandan tahliye edildi.Bomba ise 50 saniye sonra patladı.

AN BE AN KAMERADA

Kişida'nın herhangi bir yara almadığı belierilirken olaya karışan kişi ise gözaltına alındı.Öte yandan yaşananlar anbean Japon televizyon kanalı tarafından da kayıt altına alındı.

ESKİ BAŞBAKAN SUİKASTA KURBAN GİTMİŞTİ

Ayrıca olay ülkede büyük bir şok etkisi yaratırken,ülkenin eski Başbakanı Şinzo Abe'nin geçen temmuzda suikast sonucu hayatını kaybettiği akıllara geldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime