Kayıp denizaltı için ilk umut: 30 dakika aralıklarla sesler geldi!

Pazar gününden beri haber alınamayan kayıp denizaltındaki 5 kişi için umutları yeşerten bir haber geldi. Bölgede 30 dakikada bir tekrar eden vurma sesleri duyulduğu aktarıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Kayıp denizaltı için ilk umut: 30 dakika aralıklarla sesler geldi!
Haberler / Dünya
21 Haziran 2023 Çarşamba 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı, Atlas Okyanusu'nda kayboldu. Pazar gününden beri denizaltıdakiler ile iletişim kurulamıyor.
Battığı düşünülen denizaltıyı kurtarmak için zamana karşı yarış devam ederken umutları yeşerten bir haber geldi.

Ekipler, bölgeden 30 dakikada bir tekrar eden vurma sesi tespit etti. Bu ritmik sesin kurtarılmayı bekleyen kazazedelerden gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Bu geminin, 3 bin metre derinliğe kadar inebilen iki insansız aracı bulunuyor. Bu araçlar Deep Energy’ye birer kabloyla bağlı. Titanik’in kalıntıları deniz yüzeyinden 3 bin 800 metre aşağıda olduğu için Titan yüzeye oturmuşsa bu iki insansız araçla görülemez. Fakat 3 bin metre ve yukarısında bir noktada bulunuyorsa bu araçlar Titan’ı tespit etmeye yardımcı olabilir. Hürriyet'te yer alan habere göre bu geminin yanı sıra bölgede en az bir kurtarma gemisi daha bulunuyor.

KAYNAK: HÜRRİYET

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime