Komşuda ilk maymun çiçeği vakası!

Maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülkelerin sayısı artıyor. Son olarak yeni vaka tespitine dair açıklama Gürcistan’dan geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Komşuda ilk maymun çiçeği vakası!
Haberler / Dünya
16 Haziran 2022 Perşembe 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gürcistan Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Milli Merkezi, yazılı açıklama yaparak ülkede görülen ilk maymun çiçeği vakasını duyurdu.
Avrupa bölgesine seyahat eden bir kişide virüse rastlandığı doğrulanarak, ‘hafif bir viral enfeksiyona sahip’ hastanın taburcu edildiği belirtildi. Brezilya’da tespit edilen ilk vakada da hastanın Avrupa’ya seyahat ettiği belirtilmişti.

DSÖ, MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ İÇİN TOPLANACAK
Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) bilim insanları 23 Haziran’da Maymun Çiçeği virüsünün, şu an Covid-19 için geçerli olan en yüksek küresel uyarı seviyesi ‘uluslararası önemi haiz halk sağlığı acil durumu’ olarak değerlendirilmesi konusunda toplanacak.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, hastalığın belirti ve bulgularını açıklarken ''Belirti ve bulgular arasında ateş, baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk, yoğun vücut ve sırt ağrısı, lenf bezlerinde şişlikler, ciltte su çiçeğine benzer, su dolu küçük kabarcıklar şeklinde görülen döküntüler olarak karşımıza çıkar” ifadelerini kullandı.

İŞTE İSAMİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime