Kosova'da 'Bayraktar' krizi: NATO'dan tepki geldi!

Sırbistan-Kosova hattında gerilimin arttığı bir dönemde Priştine hükümetinin Türkiye’den Bayraktar insansız hava aracı satın alması tartışmalara neden oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Kosova'da 'Bayraktar' krizi: NATO'dan tepki geldi!
Haberler / Dünya
18 Temmuz 2023 Salı 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sırbistan, 2008'de Kosova'nın ilan ettiği tek taraflı bağımsızlığı tanımıyor.

Kosova, mayıs ayında Sırpların yaşadığı ülkenin kuzeyinde şiddet olaylarına sahne olmuştu, çatışmalarda NATO askerleri de yaralanmıştı. Gerilimin artması üzerine Sırbistan Devlet Başkanı Vucic, orduya ‘hazır ol' emri vermiş ve Kosova sınırına asker yığmıştı.

TÜRKİYE DE ASKER GÖNDERDİ

Türkiye de NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebi üzerine Kosova'ya asker göndermişti.

Kosova, hafta sonunda Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçları satın aldığını açıklamıştı. Facebook hesabından Savunma Bakanı ile birlikte insansız hava aracının önünde çektirdiği fotoğrafı paylaşan Kosova Başbakanı Albin Kurti, bu sayede ülkenin daha güvenli hale geldiğini belirtmişti.

NATO’DAN TEPKİ GELDİ

Kosovalı yetkilileri Bayraktar İHA'larının özellikle savaşın ilk günlerinde Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadelede çok etkili olduğuna dikkat çekmişti. Öte yandan bu adım, Kosova ve Sırbistan arasında tansiyonun yükseldiği bir döneme geldi.

Gerilim sürerken Kosova'nın Bayraktar alması tartışma yarattı. NATO'dan dün yapılan açıklamada, Kosova’nın hava sahasından KFOR’un sorumlu olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Bayraktar TB2 dahil her türlü insansız hava aracından ve bunlara yönelik düzenlemelerden birincil derecede Kosova’daki Barış Gücü Komutanlığı sorumludur” ifadesine yer verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime