Miçotakis'in seçim vaatlerinde dikkat çeken 'Türkiye' detayı!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkedeki genel seçimler için kampanya yürütmeye devam ediyor. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Türkiye'ye yardım gönderen ve birlik mesajları veren Miçotakis, Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Miçotakis'in seçim vaatlerinde dikkat çeken 'Türkiye' detayı!
Haberler / Dünya
1 Nisan 2023 Cumartesi 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Önümüzdeki aylarda sandık başına gitmeye hazırlanan Yunanistan’da genel seçimler, Türkiye’den bir hafta sonra, 21 Mayıs’ta yapılacak.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana'ya gelmiş ve Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Türkiye ve Yunanistan ilişkileri yumuşatmak için bir depremi daha bekletmemeli. Yunanistan hükümetinin Türkiye'ye vereceği destek burada bitmeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye-Yunanistan arasındaki soğuk rüzgarların dindiği düşünülürken Başbakan Miçotakis'in seçim vaatlerindeki detaylar şaşkınlıkla karşılandı.

SEÇİM VAATLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Seçime sayılı günler kala Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye sınırında bulunan Evros bölgesini ziyaret etti. Evros'ta hali hazırda bulunan çelik duvarın uzatılmasına ilişkin düzenlenen etkinlikte konuşan Yunan Başbakanın seçim vaatleri dikkat çekti.

Seçim vaadi olarak Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan kara sınırının tamamına duvar örme sözü veren Miçotakis, iki ülke arasında yer alan 37,5 kilometre uzunluğundaki mevcut çelik duvara önümüzdeki 12 ay içinde 35 kilometre daha ekleme yapmayı planladıklarını duyurdu.

DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE MESAJI

Başka bir hükümetin iş başına gelmesi durumunda bu planın tamamen gündem dışı kalabileceğini iddia eden Yunan Başbakan “Bugün Yunanistan'da bu projeye karşı savaşan siyasi güçler olmasından dolayı üzüntümü belirtmek isterim. Mevcut duvar ve vaat ettiğimiz duvarlar yasadışı göçe karşı etkili bir caydırıcı güç olacaktır. Ördüğümüz duvar geçen yıl kara sınırımızdan 250 binden fazla geçişin önlenmesine yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

İkili ilişkilerde buzların erdiği ve karşılıklı dayanışma mesajları verildiği bu dönemde Miçotakis'in seçim vaadi şaşkınlık yaratırken Yunan Başbakan konuşmasında Türkiye'ye de yer ayırdı.

Son aylardaki olumlu havayı memnuniyetle karşıladığını belirten Miçotakis, "Bu olumlu havaya karşılık vermek istediğimizi belirtmek isterim. Açık görüşlüyüz ama saf değiliz. Şimdi ve seçimler arasında iyi şartlar oluşturup seçim sonrası farklılıklarımızı yeniden uluslararası hukuka uygun bir şekilde ele alabiliriz." ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN VE TÜRKİYE’NİN 212 KİLOMETRELİK KARA SINIRI VAR

Türkiye ile Yunanistan arasında 212 kilometre kara sınırı bulunuyor.

2012'de Yunanistan tarafından Suriyeli mültecilerin geçişini önlemek için sınıra 3 metre yüksekliğinde ve 12,5 kilometre uzunluğunda metal duvar inşa edilmesi ile başlayan duvar projesi, Ekim 2020'de Afganistan'dan gelen göçmenlere karşı 5 metre yüksekliğinde ve 27 kilometre uzunluğunda yeni çelik duvarın inşaatı ile devam etti.

Günümüzde 37,5 kilometre boyunca uzanan duvarın Yunanistan tarafında akustik önleyiciler ve aktif sınır ekipleri yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime