Yunan Başbakanından seçimlerde Türkiye vaadi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, genel seçimler için kampanya yürütürken, Yunanistan'ın Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Yunan Başbakanından seçimlerde Türkiye vaadi
Haberler / Dünya
1 Nisan 2023 Cumartesi 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ,Yunanistan İçişleri Bakanı Takis Thedorikakos ile birlikte Yunanistan'ın Türkiye sınırında bulunan Evros Bölgesini ziyaret etti. 

Miçotakis, ülkedeki genel seçimler için kampanya yürütürken ,ülkenin Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi. 37,5 kilometre uzunluğundaki mevcut çelik duvara önümüzdeki 12 ay içinde 35 kilometre daha ekleme yapmayı planladıklarını açıklayan Başbakan Miçotakis, başka bir hükümetin iş başına gelmesi durumunda bu planın tamamen gündem dışı kalabileceğini belirtti. 

2026 yılına kadar 100 kilometreden fazla duvar eklenebileceğini belirterek Bugün Yunanistan'da bu projeye karşı savaşan siyasi güçler olmasından dolayı üzüntümü belirtmek isterim Mevcut duvar ve vaddettiğimiz duvarlar yasadışı göçe karşı etkili bir caydırıcı güç  olacaktır. Ördüğümüz duvar geçen yıl kara sınırımızdan 250 binden fazla geçişin önlenmesine yardımcı oldu. dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında 212 kilomtre kara sınırı bulunuyor. 2012'de Yunanistan tarafından 

Suriyeli mültecilerin geçişini önlemek için sınıra 3 metre yüksekliğinde ve 12,5 kilometre uzunluğunda metal duvar inşa edilmesi ile başlayan duvar projesi ,Ekim 2020'de Afganistan'dan gelen göçmenlere karşı 5 metre yükseldiğnde ve 27 klometre uzunluğunda yeni çelik duvarın inşaatı ile devam etti. Günümüzde 37,5 kilometre boyunca uzanan duvarın Yunanistan tarafında akustik önleyiciler ve aktif sınır ekipleri yer alıyor. Rescue raporuna göre Yunanistan'da 119 bin 700 mlteci bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime