Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onayladı: Almanya'ya göç kolaylaşıyor

Almanya'da Bakanlar Kurulu, ülkede nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefleyen yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onayladı.
ABONE OL
Abone Ol
Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onayladı: Almanya'ya göç kolaylaşıyor
Haberler / Dünya
31 Mart 2023 Cuma 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Almanya'da kalifiye iş gücü göçünün kolaylaştırması için oluşturulan nitelikli göçmen stratejisine Bakanlar Kurulu'nun onay verdiği belirtildi.

Açıklamada, birçok Alman şirketinin uzun süredir nitelikli çalışan bulmakta ciddi zorluklar yaşadığı ,nitelikli çalışan açığının 2022 'de 1,98 milyon seviyesinde olduğu bildirildi.

Açıklamada ,vasıflı iş gücü eksikliği , çok sayıda sektörü ve şirketleri etkilemektedir. Nitelikli işçi eksikliği , Almanya'da refah için bir risk haline geldi denildi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Huberts Heil, konuya ilşkin değerlendirmesinde , nitelikli iş gücünü güvence altına almanın Almanya'nın önümüzdeki 10 yıl için en büyük ekonomik görevlerden biri olduğunu belirterek, Yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası ile modern bir göç ülkesinin temellerini attıklarını belirtti.

NİTELİKLİ GÖÇMELER İÇİN PUAN SİSTEMİ

Almanya'nın Yeni Nitelkli Göçmenlik Yasası, aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmelere ek olarak nitelikli göçmenlr için puan sistemini de getiriliyor.

Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, meslek, deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime