Putin'in yeni planı ortaya çıktı!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde bağımsızlık referandumu düzenlemeyi planladığını öne sürdü.
ABONE OL
Abone Ol
Putin'in yeni planı ortaya çıktı!
Haberler / Dünya
22 Nisan 2022 Cuma 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yayınladığı bir video mesajında, Rusya'nın işgal ettiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde bağımsızlık referandumu düzenlemeyi planladığını duyurdu.

Rus askerlerinin; pasaport verileri dahil bölge halkı hakkında bilgi topladığını ve nüfus sayımı kisvesi altında anket doldurmalarını istediğini iddia eden Zelenski, "Hepiniz dikkatli olmalısınız. Topraklarımızda bir referandum hazırlığı yapıyorlar" dedi.

"OY PUSULALARI VE PROPAGANDA BROŞÜRLERİ HAZIR" İDDİASI

Ukraynalı yetkililer de Rusların propaganda amaçlı broşürler dağıtmaya başladığını hatta referandum için pusulaları bile hazırladığını iddia etti.

Zelenski'nin iddialarına; şu ana kadar Rus makamlarından herhangi bir yalanlama gelmedi.

ÖNEMLİ BİLGİ: Söz konusu bölgelerin (Herson ve Zaporijya) kontrolünü elinde bulunduran Rus güçleri, Donbass bölgesi (Donetsk ve Luhansk) ile Kırım kara bağlantısını Mariupol'ü ele geçirerek sağlamıştı.

NOT: Ukrayna'nın kuzeyinden çekilen Rusya, operasyonda ikinci safhaya geçtiğini açıklamış, Ukrayna'nın doğusuna ve güneyine odaklanacağını ifade etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime