Radara yansıdı: NATO Türkiye'yi es geçti

NATO'ya ait bir RQ-4 Global Hawk model İHA'nın; Türk hava sahasını kullanmaması dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Radara yansıdı: NATO Türkiye'yi es geçti
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2022 Çarşamba 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Savaşın başladığı günden beri Moskova ve Kiev arasında arabuluculuk çabalarını sürdüren ve Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara katılmayan Türkiye'nin bu duruşu uluslararası kamuoyunda sık sık gündeme gelirken, Twitter'da paylaşılan bir görüntü dikkat çekti.

Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, "NATO RQ-4 Global Hawk model İHA, Türkiye hava sahasına girmeden 52 bin feet yükseklikten Karadeniz'e ilerledi" ifadesine yer verildi.

Uçakların rotalarını izleyen FlightRadar24 isimli bir platformda NATO'ya ait RQ-4 Global Hawk tipi bir insansız hava aracının (İHA) rotasını Türkiye hava sahasına girmemek için uzattığı görüldü.

Yüksek irtifada uçabilen ve uzaktan kontrol edilebilen gözlem aracının rotasını Twitter üzerinden paylaşılırken, "NATO'nun İHA'sı FlightRadar242 verilerine göre Türkiye hava sahasına girmemek için garip bir rota izliyor" yorumu yapıldı.

İHA'nın; Türkiye'yi zor bir diplomatik durumda bırakmamak için Türk hava sahası üzerinden Karadeniz'e gitmediği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime