Rusya'dan Herson'a saldırı!

Rusya Ukrayna'ya yönelik saldırılarında Herson'u hedef aldı. Hava bombasının bir eve isabet etmesi sonucu bir erkek çocuğu yaralandı.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya'dan Herson'a saldırı!
Haberler / Dünya
9 Mart 2024 Cumartesi 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Herson Bölgesi Askeri İdaresi'nin Telegram aracılığıyla yaptığı açıklamada, Rusya ordusunun Herson'a saldırı düzenlemesi sonucu yedi yaşında bir erkek çocuğu yaralandı.

Gönderiye göre çocuk, evine hava bombasının isabet etmesi sonucu yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekibi onu hastaneye götürürken çocuğa "patlama yaralanması ve ezilme" teşhisi konuldu.

Bu haftanın başlarında Herson Bölgesinin Beryslav şehrine düzenlenen insansız hava aracı saldırısında bir çift yaralanmıştı. Bir drone'un çiftin evine patlayıcı atarak binaya zarar verdiği bildirildi.

Bundan sadece bir gün önce Rus birliklerinin bölgenin Kupiansk bölgesine saldırması sonucu 67 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetmişti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 2022 Sonbaharındaki karşı saldırıda Herson'u ve Dnipro Nehri'nin batı yakasındaki diğer bölgesel yerleşimleri kurtardı. Rus birlikleri nehrin doğu yakasına itildi ve oradan kurtarılmış bölgelere ateş açıldı; bu durum düzenli olarak sivil ölümlerinin yanı sıra evlerin ve altyapının büyük çapta tahrip olmasına yol açtı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime