Rusya'dan İngiltere'ye sert mesaj!

Şubat ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı almış ve bu hamle savaşın meşru gerekçesi olarak öne çıkmıştı.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya'dan İngiltere'ye sert mesaj!
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2022 Cuma 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şubat ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı almış ve bu hamle savaşın meşru gerekçesi olarak öne çıkmıştı

ADI DEĞİŞTİ.

O dönemde Rusya bu bölgelere özgürlük getirme amacı ile Ukrayna’ya savaş açtıklarını söylerken, Moskova şehir yönetimi İngiltere’nin Rusya Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağın adını değiştirdi. Sokağın adına, Luhansk Halk Cumhuriyeti Meydanı adı verildi.

Ukrayna ve batı ülkeleri Rusya’nın Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’ni tanımasının yersiz olduğunu açıklarken, şu ana kadar Rusya ile birlikte Suriye bu iki oluşumu resmen tanıdı.

İngiltere Büyükelçiliği, bugün bir açıklama yaparak Smolenskaya Naberezhnaya 10 adresini kullanmaya devam edeceklerini duyurdu. Açıklamada, “İngiliz hükümeti uluslararası kamuoyu ile birlikte sözde Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’ni tanımıyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime