Suriye'den Avrupa Birliği'ne yardım başvurusu!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin Türkiye ile birlikte etkilediği Suriye, depremle ilgili yardım alabilmek amacıyla Avrupa Birliği'ne (AB) resmi başvuruda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Suriye'den Avrupa Birliği'ne yardım başvurusu!
Haberler / Dünya
9 Şubat 2023 Perşembe 00:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AB Komisyonu'nun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Suriye'nin resmi başvurusunu Çarşamba günü yaptığını söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun AB ülkelerine Suriye'nin tıbbi malzeme ve yiyecek talebini karşılamaları konusunda "cesaret verdiğini" belirten Lenarcic, yardımların gerçek ihtiyacı olan insanlara gitmesi ve AB'nin yaptırım uyguladığı Şam hükümetine "yönlendirilmemesi için" süreci yakından takip edeceklerini söyledi. 

Lenarcic, Avrupa Komisyonu'nun, üye ülkelerden AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında Suriye'nin bu talebine "olumlu yanıt vermelerini" istediklerini belirtti. AB Sivil Koruma Mekanizması, 27 AB üye ülkesi ve aralarındaki Türkiye ile Norveç'in de bulunduğu AB'’ye üye olmayıp Birlik'e komşu olan sekiz ülkeyi kapsayan bir oluşum. 

Suriye'nin "uzun bir talep listesi" olduğunu ifade eden Lenarcic, bunlar arasında enkaz altında kalanların bulunmasına yönelik arama ve kurtarma çalışmalarına yardım, tıbbi araç ve gereçler ile ilaçlar, afet durumlarında gerekli olan eşyalar ve yiyecekler olduğunu söyledi. 

Lenarcic Çarşamba günü itibarıyla 20 AB ülkesiyle üç yardımcı ülkenin Türkiye'ye toplam bin 500 arama kurtarma ve sağlık personeliyle 100 arama kurtarma köpeği gönderdiğini belirtti.

Ancak AB, 2011 senesinde başlayan iç savaş nedeniyle Suriye hükümetine, ordusuna ve önde gelen Suriyeli şirketler ve iş insanlarına yaptırım uygulaması nedeniyle Suriye'ye deprem sonrasında insani yardım konusunda çekingen davranıyordu. Birlik buna rağmen, Suriye'nin AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında yardım için başvuruda bulunabileceğini duyurmuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime