Taraftar buna odaklandı: Sadece 4 galibiyet Galatasaray'ı şampiyon yapabilir

2000 yılından sonra ligde şampiyon olan takımların toplam puan ortalaması 76.72… Şu an 66 puanı bulunan Galatasaray, önündeki 4 maçı kazanırsa ipi göğüslemeye çok yakın. Aslan ayrıca tüm maçlarını kazanırsa hem kendi puan rekorunu kıracak hem de Fenerbahçe'nin puan rekorunu egale edecek.
ABONE OL
Abone Ol
Taraftar buna odaklandı: Sadece 4 galibiyet Galatasaray'ı şampiyon yapabilir
Haberler / Spor
18 Nisan 2023 Salı 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Süper Lig'de en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 6 puan fark atarak 66 puanla zirvede yer alan Galatasaray, sezonun bitimine 9 hafta kalmasına rağmen alacağı 4 galibiyetle şampiyon olabilir. Neden mi? Çünkü; Süper Lig'de 2000 yılından sonra şampiyon olan takımların puan ortalaması 76.72. Milenyumdan bu yana geride bıraktığımız 22 sezonda Galatasaray, ipi 8 kez göğüsledi. Aslanlar, bu şampiyonluklarının 5'inde 76.72 olan puan ortalamasını geride bıraktı. 3'ünde ise ortalamanın altında puan toplayarak mutlu sona ulaştı.

8 MAÇI KAZANIRSA TARİH YAZACAK

Şu anda 66 puana sahip sarı-kırmızılılar, şampiyonluk ortalaması baz alındığında önündeki maçlardan 4 galibiyet çıkarması halinde sezon sonu kupaya uzanabilir. Tabii bu istatistiki bir ihtimal... Ancak sarı-kırmızılılar, ligin kalan 9 haftasında 8 kez sahaya çıkacak. Hatayspor ligden çekildiği için son haftayı maç oynamadan kapatacak olan sarı-kırmızılılar, direkt üç puanı hanesine yazdıracak. Ligde 14 maç üst üste kazanarak rekor kıran Kuba Beyi, diğer 8 haftada da sahadan galibiyetle ayrılması durumunda ise kendi puan rekorunu kıracak. Profesyonel olarak liglerin başladığı tarihten bu yana 22 kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, en yüksek puanı ise 1987-1988 sezonunda topladı.

FENERBAHÇE'NİN REKORUNU EGALE EDEBİLİR

O dönem 90 puanla şampiyon olan sarı-kırmızılılar, o sezondan sonra ipi göğüslediği anlarda bu puan ortalamasına ulaşamadı. Galatasaray, eğer 9 haftada 27 puanı hanesine yazdırırsa kendi puan rekorunu kıracak ve aynı zamanda 1988- 1989 sezonunda 93 puanla şampiyon olan Fenerbahçe'nin rekorunu da egale edecek. Çünkü lig tarihinde en fazla puan toplayarak şampiyon olan takım Fenerbahçe... Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de en son 2018-2019 sezonunda şampiyon olmuştu. Galatasaray, Fatih Terim dönemindeki o şampiyonlukta 69 puan toplayabilmişti. Eğer lider, bugün Alanyaspor'u yenerse o sezonki şampiyonluk puanını yakalayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime