Tartışılan Karagümrük - Fenerbahçe maçında kural hatası var mı? İşte MHK'nin görüşü...

Karagümrük - Fenerbahçe maçında ev sahibi takımın kalecisi Batuhan Şen'in topu yere bırakıp, tekrar alması ve devamında gelişen atakta da Ozdoev’in gol atması 'kural hatası' olup olmadığı tartışmalarını beraberinde getirdi. İddialara göre MHK'nın konu hakkındaki görüşü ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Tartışılan Karagümrük - Fenerbahçe maçında kural hatası var mı? İşte MHK'nin görüşü...
Haberler / Spor
12 Nisan 2023 Çarşamba 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karagümrük ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın 23. dakikasında kaleci Batuhan’ın ceza alanı içinde topu yere bırakıp, tekrar alması ve devamında Ozdoev’in takımını öne geçiren golü atmasıyla başlayan “kural hatası” tartışmasına Merkez Hakem Kurulu farklı bir boyut getirdi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; hakem yorumcularının aksine, ortada kural hatası olmadığını savunan kurulun, Batuhan’ın avantaj sağlamak amacı taşımadığı, yerden kalkarken dengesinin bozulduğu, bu yüzden ikinci müdahaleyi yaptığı düşüncesinde olduğu vurgulandı. Kalecinin topla ilişiğinin kesilmediğine de dikkat çekildi.

MHK’nin dün TFF Yönetim Kurulu’na yaptığı haftalık sunumda da bu pozisyonun gündeme geldiği öğrenildi. Başkan Mehmet Büyükekşi, MHK görüş bildirmeden önce kural hatasıyla ilgili itiraz yapılıp yapılmayacağının bekleneceğini kaydetti.

MHK Başkanı Lale Orta’nın, Batuhan’ın topla iki kez oynamasının bilinçli bir hareket değil, refleks olduğu değerlendirmesini aktardığı kaydedildi. 

Bu arada maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, yardımcıları ve VAR odasındaki Emre Malok’un görüşlerine başvurulduğu ve kural hatası olmadığı konusunda görüş birliğine varıldığı bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime