Türkiye’nin dünyaya açılan yıldızı: Selda Bağcan

Eserleriyle yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanan Selda Bağcan'ın sanatı, Türkiye sınırlarını aşalı çok oldu. Ünlü sanatçı, bugünlerde yurt dışındaki festivallerin aranan ismi hâline geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye’nin dünyaya açılan yıldızı: Selda Bağcan
Haberler / Kültür
18 Ağustos 2017 Cuma 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli sanatçılarından biri olan Selda Bağcan, artık tüm dünyanın “Selda ablası”… Uluslararası anlamda çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan Bağcan’ın ünü, elektronik müzik festivallerinde DJ’lerin onun ‘sample’larını kullanmasıyla daha da büyüyor. Örneğin Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden bildiğimiz Elijah Wood bile Selda Bağcan’ın büyük bir hayranı.

Türk sanatının en önemli çınarlarından biri olan Bağcan’ın bu başarısının sırrı ise yıllar önce başlattığı akımda yatıyor. Gençliğinde 1970’lerin rock müziğiyle Anadolu ezgilerini birleştiren Bağcan; konuyla ilgili verdiği bir röportajda, halk türkülerini gitara adapte etmesinin halka çok ilginç geldiğini belirtmişti.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime