Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Askeri destek şart

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, yaşamların kurtulmasına yardımcı olmak için NATO ülkelerinden daha çok silah için "çok basit" bir çağrı yaptığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Askeri destek şart
Haberler / Dünya
7 Nisan 2022 Perşembe 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kuleba, NATO üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla yapacağı toplantı öncesi, gündeminin "basit" olduğunu ve Ukrayna'nın Rusya'yı yenilgiye uğratması için askeri desteğin en iyi yol olduğuna inandığını belirtti.

Ukraynalı bakan, Brüksel'de mevkidaşlarıyla yapacağı toplantıda, ülkenin doğusunda yeniden başlayan Rus saldırıları karşısında Ukrayna'nın en iyi nasıl silahlandırılabileceğini konuşacak.

Toplantıdan önce gazetecilere konuşan Kuleba, "sürdürülebilir ve yeterli" silah tedariki olmadan, Ukrayna'nın zaferlerine "büyük fedakarlıkların" eşlik edeceğini belirtti.

Ülkenin daha fazla silaha ihtiyacı olduğunu belirten Kuleba, "Tüm müttefiklerimize, tereddütlerini ve isteksizliklerini bir kenara bırakıp, Ukrayna'ya ihtiyacı olan her şeyi tedarik etmeleri çağrısında bulunuyorum. Çünkü kulağa garip gelebilir ama bugün silahlar barışa hizmet ediyor."

Kuleba ayrıca, yeni silahlar ne kadar çabuk ulaşırsa, daha çok insan hayatının, kasabaların ve kentlerin dünyanın Buça'da gördüğü gibi bir yıkımdan o kadar çabuk kurtarılabileceğini vurguladı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime