Vakıfbank ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi finali için sahaya çıkıyor

CEV Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Vakıfbank ve Fenerbahçe Opet, Türk derbisinde rövanş maçına çıkıyor. İki temsilcimizden biri bu akşam final sevinci yaşayacak.
ABONE OL
Abone Ol
Vakıfbank ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi finali için sahaya çıkıyor
Haberler / Spor
13 Nisan 2023 Perşembe 08:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk takımları, kulüp bazında dünyanın en prestijli turnuvası olan CEV Şampiyonlar Ligi’ne damga vurmaya devam ediyor.

Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe Opet, playoff'ta Polonya ekibi Grupa Azoty Chemik'i, çeyrek finalde İtalya temsilcisi Carraro Imoco Volley'i turnuvanın dışında bırakarak VakıfBank'ın rakibi olmuştu.

VakıfBank ise organizasyonda C Grubu'nu ikinci sırada tamamlamış ve playoff'ta Polonya'nın LKS Commercecon ekibini, çeyrek finalde ise İtalya'nın Vero Volley takımını eleyerek yarı finale ulaşmıştı.

FİNAL İÇİN YARIŞACAKLAR

Dün akşam oynanan maçta Eczacıbaşı Dynavit, milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt’un da forma giydiği İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara’yı 3-0’lık net galibiyetle eleyerek finale yükselmeyi başarmıştı.

Son dönemde Avrupa çapında yankı uyandıran Türk voleybolu, tarihi günlerinden birini daha yaşayacak. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi başarıyla temsil eden Fenerbahçe Opet ile VakıfBank, bu akşam yarı final turu rövanş müsabakasında karşı karşıya gelecek.

Avrupa voleybolunun en prestijli organizasyonunda finale yükselecek ikinci takımı belirleyecek "Türk derbisi", Burhan Felek Voleybol Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak. Zorlu mücadele, Tivibu Spor'dan canlı yayınlanacak.

FİNAL OLASILIKLARI

Türk sporunun iki devi arasında geçen hafta oynanan ilk maçı Fenerbahçe Opet deplasmanda 3-0 kazandı. Müsabakayı büyük bir üstünlükle tamamlayan sarı-lacivertliler, bugünkü rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti.

Başantrenör Zoran Terzic yönetimindeki Fenerbahçe Opet, bu akşam evinde oynayacağı maçta iki set alması durumunda finale yükselecek. Giovanni Guidetti yönetimindeki VakıfBank'ın final şansını sürdürebilmesi için maçı 3-0 ya da 3-1 galip bitirerek turu altın sete götürmesi gerekiyor.

Karşılaşma altın sete uzarsa 15 sayıya ulaşan ekip final bileti elde edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime