PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk’ü, kurduğu parti hurdalığa kaldırdı!
Talat Atilla
YAZARLAR
23 Eylül 2016 Cuma

Atatürk’ü, kurduğu parti hurdalığa kaldırdı!


 
 
CHP, iktidar partisine yönelik, “Atatürk’e neden mesafelisiniz?” tartışmasını gündemden düşürmedi.
Doğrusu iktidar partisinin bazı eylemleri bu konunun gündemden düşmemesini de haklı kılıyordu ancak; aynı CHP, Atatürk’e bizzat genel başkan aracılığı ile mesafe koymaya başladı.
Her şey CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 2012 yılında, “Biz yeni CHP’yiz!” sözleri ile başladı.
Yenisi geldiğine göre, eski CHP’nin hükmü kalmadığı yönünde anlaşılmaya müsait sözlerdi bunlar.
En azından CHP tabanında Atatürk’e mesafe konulduğuna dair ağır kuşkuların ilk kıvılcımları saçılmaya başlandı.
CHP Lideri 4 yıl sonra el arttırdı!
13 Aralık 2014 yılında Habertürk’e , “Biz Atatürk’ün partisi değiliz!” dedi.
Bu sözler şaşırtıcı olduğu kadar sarsıcıydı da…
İlk kez yüksek sesle, “Atatürk ilkelerinin sonu mu geldi?” tartışması yapılsa da, ‘Yeni CHP’ kavramının içi doldurulmadığı için tartışma derinlik kazanmadı.
Bitmedi!
CHP; Bu satırların yazarının 2015 yılında kaleme aldığı, “CHP’li Milletvekili TBMM’de Atatürk’ün resmini çöp kutusuna attı” haberine tam 30 gün sessiz kaldı.
Kamuoyu baskısı oluşunca da, indireni değil, indirildiğini söyleyen Milletvekilini ihraç etti!
Ya bugün?
Tarih 18 Kasım 2013...
Didim’in en merkezi yeri Atatürk Bulvarı Cumhuriyet mahallesine Atatürk’ün heykeli CHP’li Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından büyük bir törenle dikiliyor.
Atatürk’ün Didim’in merkezine dikilen heykelini diğer heykellerden ayıran, öncekilerin aksine sivil giyimli olmasıydı.
Ve tarih Eylül 2016…
Atatürk’ün sivil giyimli, 13 bin liraya mal olan, iyi bir işçilikle yapılmış heykeli CHP’li belediye tarafından nedeni bilinmeyen bir şekilde kaldırılıyor.
CHP’li belediye Atatürk’ün heykelini kaldırmakla kalmayıp, heykeli metruk, çöp bidonlarının olduğu hurdalığa bırakıyor.
Bitmedi!
Andımız kaldırıldığında CHP’li bir çok üst düzey yetkili, “Atatürk ilkelerinin altı oyuluyor” şeklinde tepki göstermişti.
Didim’de Atatürk’ün sivil heykelini çöp bidonlarının olduğu metruk hurdalığa kaldıran belediye, iktidar partisine, “Neden kaldırdın?” diyerek tepki gösterdiği andı bu sefer kendi sildi ve Atatürk’ün sivil heykeli yerine asker elbiseli heykelini koydu.
Yeni yönetim; 13 bin liraya yapılan sivil giyimli Atatürk’ü hurdalığa kaldırıp, yerine 60 bin liraya yaptırılan asker elbiseli heykeli dikti.
 
SORULAR…

1. Didim Belediyesi Atatürk’ün sivil giyimli heykelini neden kaldırdı?

2. Hiçbir hasarı olmayan Atatürk heykeli neden hurdalık ve çöp bidonunun olduğu bir yere konuldu?

3. 13 bin liraya mal olan eski Atatürk heykelinin yerine yapılan asker elbiseli Atatürk heykelinin fiyatı 60 bin lira mı? Aradaki fark neden?

4. Atatürk’ün kaldırılan sivil heykeline yer bulunamadığını söyleyen belediye yetkilileri, Akbük’teki Zübeyde Hanım parkına bu heykeli neden koymadılar?

5. İktidar partisini “ANDI” kaldırdığı için eleştiren üst düzey CHP’li yöneticiler, aynı eylemi CHP’li belediye yapınca neden sessiz kaldılar?  

İŞTE O FOTOĞRAFLAR...



Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 24 Eylül 2016 Cumartesi 11:20
4- Neden Atatürk'ün resmini indirenler değil de, bunu ifşa eden kişi CHP'den ihraç edildi ?. Son olarak CHP'lilerin eleştirdiği Erdoğan'ın 'Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet (farklılıkları kabul ederek)' ilkesini benimsemeyen kaç CHP'li vekil ve yönetici var ?. CHP'yi bunlar mı, yoksa varlığı yokluğu belli olmayan gerçek Atatürkçü'ler mi yönetiyor ?.
 Misafir
 24 Eylül 2016 Cumartesi 11:09
3- CHP, HDP'li belediyelere kayyum atanmasına karşı çıktı. PKK'ya finansman, istihdam sağlayan, probogandasını yapan, araç gereçleriyle lojistik destek veren belediyelere kayyum atanmasına karşı çıkmak neye hizmet eder?. Ayni suçtan yargılanmak istenen Hdp'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkmak neye hizmet eder?. CHP'nin hazırladığı 'Hendek' raporlarında niye PKK/HDP'den ziyade, Güvenlik güçleri, devlet ve hükümet suçlanır ?.
 Misafir
 24 Eylül 2016 Cumartesi 10:51
2- Bir genel başkan yardımcısı 'Oyumuzu ailece HDP'ye verdik' diyebildi. Bir diğeri Demirtaş'ı görünce sevinçle gidip tokalaşarak 'birlikte iyi salladık' diyor. Öcalan'ın avukatı olan, görüşleri yaptıkları, dış bağlantıları hepimizin malumu Sezgin Tanrıkulu CHP İstanbul milletvekili yapıldı. Selin Sayek Böke, Selina Doğan gibi bir çok vekilin açıklamalarına bakıldığında hangi partide olduklarını bilmeyen onları HDP'li sanır.
 Misafir
 24 Eylül 2016 Cumartesi 10:28
Haberi küçümsemiyorum ama bu habere gelene kadar CHP'de parti ve ülke gündeminde yer tutması gereken o kadar rezalet var ki: 1- Bir CHP milletvekili 'Türkiye ile İran savaşa girse, İran'ı desteklerim' diyor. Başka bir ülkede olsa bu adamı partide veya mecliste tutarlar mı?. Bu adam mecliste ve partinin kanalında zehir saçmaya devam ediyor. Bu adam Türkiye ve Rusya'nın arası açıldığında soluğu Demirtaş gibi Rusya'da almıştı. Daha neleri var ..........
 Misafir
 24 Eylül 2016 Cumartesi 06:12
Muhalefete muhalefet, ülkemin ödlekaydın-gizliyalaka ucubelerinin alâmet-i fârikası oldu. Yapılacak bir şey yok, "bunun bu modeli bööle çalışıyoo". Süttençıkma AKkaşıklara sıkıysa tek kelime dokundur, anında "parelelll" diyerek "misafirhane"ye buyur ederler... ve orada unuturlar. Misafirheneye buyur etmeye çekineceklerin vay hâline, Bu defa "o" çekiniklere "misafirhane" yolu gözükür bir inceden, unutulmanın zevkini tattırırlar. Karıncalar ve balıklar da aynen öyle, sular çekilince ve yükselince.
 Misafir
 23 Eylül 2016 Cuma 18:38
Sn Atilla, yazı için teşekkürler.Atatürkün heykeline tahammül edemiyen zihniyet,Atatürkün değerlerine nasıl tahammül edebilir. Sn Atilla sizden ricam.Ankaranın göbeğinde Çankaya Belediyesinde kurulan RÜŞVET ÇARKININ durdurulması için lütfen bir çalışma yapın. Rica ediyorum,lütfen.
 Misafir
 23 Eylül 2016 Cuma 17:15
ne desek az . teşekkürler atilla bey umarım düzeltirler.
 Misafir
 23 Eylül 2016 Cuma 17:14
Bir chp li olarak artık akp ye bir şey diyemeyeceğiz bu gidişle. ayıp ya. ayıp.
 Misafir
 23 Eylül 2016 Cuma 17:14
Ya arkadaş bu chp nin Atatürk ile alıp veremediği ne? hayret ediyorum.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime