PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erbakan Susurluk İçin “Fasa-Fiso” Demişti, Baykal da Ergenekon İçin Aynı Şeyi Diyor!
Talat Atilla
YAZARLAR
1 Temmuz 2010 Perşembe

Erbakan Susurluk İçin “Fasa-Fiso” Demişti, Baykal da Ergenekon İçin Aynı Şeyi Diyor!

Her hangi bir objeyi tam tarif edebilmek için ya o objenin içinde, ya da o obje ile ilgili sağlam, mutlak verilere sahip olmamız gerekir.

Şayet bu ikisinden de mahrumsak, yapacağımız tüm yorumlar sübjektif olduğu kadar, kendi algı dünyamızla sınırlı kalır.

Ergenekon’la ilgili henüz hakimler karar vermemişken, çoğunluğun hüküm sahibi olması çok ilginç.

Başbakan Erdoğan kadar Deniz Baykal’ın da bu konudaki duruşu sakin değil.

Her ikisinin de bu konuyla ilgili siyasi beklentileri olduğu şüphesi kamuoyunda giderek yaygın bir inanış halinde…

Yukarıdaki bu tavır tabana doğru yayılıyor.

Ergenekon terör örgütüdür diyenler AK Partili, Ergenekon bir 'Mağdurlar Kulübü’dür diyenler de, AK Parti karşıtları gibi algılanıyor.

Bu duruma şaşırmak da mümkün değil aslında.

Çocuğunun okul kaydını bile siyasi torpille gerçekleştiren bir kültürün sahibiyiz.

Başbakan’a savcı, Ana Muhalefet Partisi Liderine avukatlık yakıştırılan bir ülkede hakimlerin tarafsız kalması çok kolay değil.

Şu anda öyle tuhaf bir duygu var ki; Ergenekon masum çıksa Başbakan, Ergenekon suçlu çıksa Baykal kendisini suçlu hissedecekler.

Hafızasını kaybeden İbrahim Şahin bile Baykal ve Erdoğan’ın girdiği angajmana girmiyor!

Size ne yürüyen davadan?

Hakimler Başbakanlığa, Savcılar Ana Muhalefet Partisi Liderliğine soyunuyorlar mı?

Ergenekonla ilgili fikir yürüten, hüküm veren, alkışlayan ya da dudak bükenlere şunu söylüyorum;

Bu operasyonun adını bile kimin koyduğu belli değilken, şakır şakır Ergenekon yorumlarını nasıl yapabiliyorsunuz Allah aşkına?

Zekanızı kıskandığımı bilin lütfen!

Dünyada siyasetçilerin bu kadar tribüne oynadığı kaç ülke var acaba?

Gerçeğin ne olduğunu merak etmenin hiç mi lezzeti yok?

Bana göre Ergenekon ne Erdoğan’ın ne de Baykal’ın tanımladığı bir yapı.

Ergenekon söylenildiği kadar profesyonel bir örgüt olsaydı, telefonda birbirlerine “Yakında darbe olacak, falanın işini bitirin” diye konuşma yaparlar mıydı?

Tersten de bakmamız gerekir;

Ergenekon bu kadar masum olsaydı, ülkenin bir çok yerinden lav silahları, patlayıcılar, dinamitler fışkırır mıydı?

Demek ki sıfır kilometre masumiyet yok.

Demek ki kanıtlanmış bir suçluluk da yok.

Genel fotoğraftan ayrı olarak şu kişisel tespitimi de yapmam gerekir.

Veli Küçük ve İbrahim Şahin odaklı illegal bir yapılanma olduğunu düşünüyorum.

Son notum Deniz Baykal’a;

Erbakan susurluk için “Fasa-fiso” dediğine çok pişmanmış!

Ünlü yayın yönetmeni

Ankara’nın sohbet mekanlarının baş gündem konusu yakında yapılacağı öne sürülen yeni bir Ergenekon operasyonu.

Hangi sohbet ortamına girsem, fısır fısır bu konu konuşuluyor, üstelik konuşanların büyük çoğunluğu gazeteci ama tek satır yazan yok.

Yazmama sebepleri onları ilgilendirir, ben yazacağım.

Bedrettin Dalan’a “Kaç, seni alacaklar” dediği öne sürülen medya patronunun herkesin tanıdığı ülkenin en büyük medya patronu olduğu öne sürülüyor.

Bu iddiayı ortaya atanlara göre Bedrettin Dalan bazı sıkıntılı konularla ilgili bu meşhur medya patronuna ulaşmak için en önemli koridormuş.

Yine bu iddia sahiplerine göre ülkenin en önemli medya patronunun yayın yönetmeninin bazı kritik görüşmeleri kayıt altına alınmış ve yakında Ergenekon operasyonuna dahil edilecekmiş...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hurşit dilaver
 29 Ocak 2009 Perşembe 20:46
fasa fiso diyen erbakanın hali meydanda.. baykalın da olacağı o..bekleyin ve görün..
 nazım
 28 Ocak 2009 Çarşamba 14:58
ülkede yaşanan psikolojik harekat çok büyük boyutlarda. daha öncede belirtildiği gibi dünün fasa fisocuları buguün neden antiergenekoncu oldu. soru bu. susurlukta toplum tek ses olrak birşeylere karşı çıktı. burda niye bölündü. ilginç degilmi. bana göre çok manalı. cunku sebepleri ve sonuçları itibariyle baktıgınızda olayın bir muhalif kıyımına dönüştürüldüğü çok açık. çete avı yapıyoruz diye 28şubatın aktorleri ile antiakp unsurlarının üzerine çullanıldıgı açık. oyüzden halk bölünmüş gözüküyor.
 tarjik
 28 Ocak 2009 Çarşamba 04:06
ayrıca herturlu durumdada bu kaybeden yine ulkemiz oluyor malesef cunku tartşılması gereken okdar konu heba olup gidiyor.sorunlar konuşulmuyor. ekonomi ikinci planda kalıyor.kim bilir belkide bu amaçlanıyor. son dalgadan önce hepberaber israile kan kusuyorudk.yine birden degişti ortam. bunlarıda belirtmeden geçemiyeceğim.
 trajik
 28 Ocak 2009 Çarşamba 04:03
syn. atilla bakalım son soyldeiğiniz patron gerçekten bu olaya dahil edildcekmi. ona numaralar takılacakmı. gerçekten çok merak ediyorum.Yani türkiyed gerçketen yer yerinden oynar diyebiliriz. Bana göre yapamazlar cunku ellirindeki güce ragmen biraz tırstıklarını söyliyebilirm. cunku hem bu medya gucu hemde baglı oldukları aga babaları onları biraz dokunulmaz yapıyor gibi. bakalım uzlaşacaklarmı yoksa hesaplaşacaklarmı,bekliyoruz.
 TOTEM-2
 28 Ocak 2009 Çarşamba 01:18
konusundaki zaafınız,bence gazetenizin en büyük eksisi,var olan yazarlarınızda aktif değil buna sizde dahilsiniz.sizin oldukça geniş bir çevreniz var ve eminimki kendi alanında söz sahibi birçok köşe yazarına bu köşelerde pencere açma imkanınız var.bu konuda bir girişimde bulunursanız,internet gazeteciliği konusunda ilk sırada olacağınıza yürekten inanıyorum.aslında yazı yazma özürlü ve bundan pek hoşlanmayan biri olarak umarım bu yazdıklarım kendikendine konuşmaktan öteye gider.SEVGİLER.
 TOTEM-1
 28 Ocak 2009 Çarşamba 01:12
SAYIN ATİLLA,Size burada yazmanın pek etkili olduğuna inanmasamda,bir konuda hassasiyet göstermenizi rica,devlet dili ile arz!! edeceğim. malumunuz sizin bu sitenizde bir gazete,ve sizde çok iyi bilirsiniz ki, iyi gazete okuyucularını o gazeteye bağlayan en belirleyici unsur,köşe yazarlarının yazıları ve bu yazarların kalitesidir. iyi gazete okuyucuları,gündemle ilgili farklı bakış açılarını bu köşe yazarları sayesinde görürler.ancak sayın AYTUN ÇIRAYI hesaba katmazsanız sizin köşe yazarlığı-
 sabriye 3
 27 Ocak 2009 Salı 23:51
burda site sahibi olarak size biraz iş düşüyor.günbegün değerli yorumcuların yok olmasını ve sitenin değerinin düşmesine inanın bana[ ALLAH İÇİN]çok üzülürüm.benim düşüncelerim bunlar kimine göre doğru, kimine göre yalnış..ama herkesin fikrine saygım sonsuzdur.sn atilla lütfen kusura bakmayın.niyetim size asla kırıcı yada eleştirici tavır takınmam değilde,sadece bu konuda muzdarip olduğumu açıklamak istedim.saygılar...
 sabriye 2
 27 Ocak 2009 Salı 23:44
habire insanın,yok aklıyla yok zeka eksikliğiyle aşağılayıp,onu rencide edeceklerini sanıp ve bu siteden soğutmak için çabalayıp,işin kişiselliğe götürülmesine kadar insanı zorluyorlar..en nefret ettiğim şey rumuz kullanmak..salt bu siteden kopamadığım ve sizleride çok sevdiğim için, bugün bu tarih itibariyle, 2 kez rumuz kullanarak yazı yazmaya çalıştım.ama ben her zamanki gibi adımla ve insana saygımla yazmayı isterim.burda bende size yazmaktan başka çare göremedim sn atilla.özür dilerim ama
 sabriye 1
 27 Ocak 2009 Salı 23:35
ne kadar kötü değilmi sn atilla??dürüst ve iyi bir ekiple çalıştığınız büyük emekler verdiğiniz, bu sanal ortamda bile,birbirimizin fikirlerine SABIR,SAYGI,SEVGİ,VE HOŞGÖRÜ ile yazmayı bırakın,ortalığı karıştırmak isteyen,10 tane rumuzla yazan,maskeli yapmacıklı aldatmacı birbirine saldıran, adeta birbirine öfke kusan arkadaşlarla doldu sanki.oysa burdaki yazan arkadaşlar kendi pargmasıyla örtüşen fikirlere saygı duyulacağını,diğer fikirlerede saygıyla olmasada anlayışla karşılanacağını unutup,
 TOTEM-2
 26 Ocak 2009 Pazartesi 23:47
olamayıp ya bana yakışmayan yollara başvuracağım yada bu insanların seviyesine inmek zorunda kalacağım.ki kalıyorumda.SİTE VE İNSİYATİF SİZİN,ama bu çok emek harcanan sitenin daha düzeyli bir görüntüye ve yorumculara sahip olması gerektiğini düşünüyorum.bu konuda bir tedbir alırmısınız,yada talebimi gömezdenmi gelirsiniz bilemem ama sitenizin bir müdavimi olarak,duyduğum rahatsızlığı size iletmek istedim.tabii editör arkadaşım bu yorumumu yayınlar yada size ulaştırırmı bilemiyorum.SEVGİLER.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime