Cüneyt Arkın aslında bir doktordu. Ama sinemayı tercih etti.. Yeşilçam’ın baş aktörlerinden biri oldu.. Pek çok filmde baş aktörlük yaptı. Büyük başarısı ile ülkenin en tanınmiş kişilerinden biri haline geldi..
Vefatı çok büyük ilgi gördü ve herkesi üzdü. Türk bazsını, Arkın’ın vefatına ilişkin haberlerle doldu.. Mesela şu anda elimde SÖZCÜ gazetesi var.. Cüneyt’in resimleri ve onunla ilgili yazılarla dolu..
Mesela bu konuda konuşanlar arasında şu kişiler de vardı:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: “Allahtan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, sinema camiamızın ve milletimizin başı sağolsun..”
Kemal Kılıçdaroğlu: “Sinemamızım ünlü sanatçısı Cüneyt Arkın’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum..”
Meral Akşener: “Hayat verdiği karakterlerle hepimizin hayatında derin izler bırakan Cüneyt Arkın’ın vefatını üzüntüyle öğrendim..”
Devlet Bahçeli: “Cüneyt Arkın’ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Şahsiyeti ve sabatçılığı ile her zaman hatırlanacaktır.”
Muharrem İnce: “Eğilmeden, bükülmeden yaşayan, Türk sinemasının efsane oyuncusu Cüneyt Arkın’a, Allahtan rahmet, ailesine, sevenlerine baş sağlığı diliyorum..”
Ekrem İmamoğulu: “Sinemamızın değerli oyuncusu Cüneyt Arkın’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz..”
İşte böyle.. Türk basını bunlar gibi yazılarla dolu..
Bu arada büyük Yazar Rahmi Turan, yazısına “Cüneyt Arkın Efsanesi” başlığını atmış..
Cüneyt Arkın, Rahmi Turan’ın yazdığı 4 ciltlik Kara Murat kitabı ile çok anılır.. Rahmi Turan da yazısında “Kara Murat’ı beyaz perdede başarı ile Cüneyt Arkın canlandırdı..” diye yazmış..
Okuyucularımız bilirler.. Rahmi kardeşimin Karamurat kitabını 4 cilt halinde Toker Yayınlarımda ben yayınladım..
Sonraki Başkanlardan Süleyman Seba ile de aram çok iyi idi.. En çok, o dönemdeki spor yazarı arkadaşım Orhan Vedat Sevinçli ile birlikte, Süleyman Seba Babanın yanına giderdik.. Röportajlar yapardık..