PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“MORİNHO’NUN LİL SINAVI”
Haktan Kerem Ural
YAZARLAR
6 Ağustos 2024 Salı

“MORİNHO’NUN LİL SINAVI”

Lille ile oynanacak karşılaşmada Mourinho teknik anlamda güçlü bir noktada duruyor. Bunu Mourinho olduğu için söylemiyorum. Lille’in teknik direktörü Paulo Fonseca takımdan ayrıldı ve takımın başına #Bruno Génésio geçti tabii bununla da bitmiyor. Takımda da bir sürü revize oldu, takımdan ayrılan oyuncular oldu. Bunların içinde bizim tanıdığımız Yusuf Yazıcı ve Ivan Cavaleiro var ve takımın en önemli orta saha oyuncularından birinin de kalp problemi olduğu ortaya çıktı. Bu durum takımı ve oyuncuları olumsuz yönde etkilemiştir diye düşünüyorum ki karşılarında kemik kadrosunu oturtmuş #José Mourinho ’lu bir Fenerbahçe olması da inanılmaz bir psikolojik üstünlük sağlayacaktır.

Mourinho farklı bir oyun oynama cesareti göstermezse Lille maçından sağ çıkmamız mümkündür diye düşünüyorum fakat Mourinho işte, ne yapacağını kestiremezsiniz. Taraftar olarak temennimiz diğer maçlarda denediği oyunlardan uzak durup daha garanti bir futbol ile bu sınavdan geçmesi olacak çünkü taraftarın Mourinho’dan beklentisi inanılmaz yüksek ve bence taraftar ve takım en azından bu maç farklı bir formasyonla riske atılmamalı.

Lille’in oynadığı futbol üç aşağı beş yukarı belli, rakibi karşılarken 4-4-2 gibi bir formasyonda hareket ediyor. Defans dörtlüsü biraz ileride pozisyon alıyor. Galatasaray-Beşiktaş maçındaki Beşiktaş’ın formasyonuna benziyor. Muhtemelen bolca ofsayt izleyeceğimiz bir maç olur diye düşünüyorum. Tabii bizim gördüklerimizi hoca da muhakkak görüyordur ve buna göre bir formasyonla çıkacaktır. Şahsen, Lille’den eksik bir yanımız olmadığını düşünüyorum hatta Lille takımının moral olarak bizden çok daha geride olduğunu biliyorum. Fred’in eksikliği bize sıkıntı yaratacak fakat Lille’in eksikleri Fred’in eksikliğini kapatacaktır. Lille standart oyununu oynarsa muhtemelen çokça kontratak bulacaklardır fakat Fenerbahçe’nin önde baskıyla bunu parçalayacağını umuyoruz. Tıpkı Lugano maçında olduğu gibi Mourinho, rakibi hataya zorlayarak rakip yarı alandan pozisyon oluşturmaya çalışacaktır.

#Mourinho forvet hattını çiftleyip #En-Nesyri ’ye şans vererek formda olan #D?eko ’yu da oyunda tutacaktır diye tahmin ediyorum. D?eko ’nun performansı tartışılmaz derecede iyi.

Bir de Bruno Génésio şanssızlığı var. Adam daha önce Rennes teknik direktörüyken Fenerbahçe’yle oynanan maçta 3-0 ’lık skoru koruyamamıştı, maçtan berabere ayrılmıştı.

#Lille başkanı, “Oynamamız gereken çok ilginç iki maç var. Bu eşleşmede Fenerbahçe favori.” diyerek takımı özetledi.

#Ferdi #Saint-Maximin ikilisini solda görmeyi umuyoruz. Tabii takdir hocanın fakat iki yaratıcı oyuncunun Lille’in sağ bekine 90 dakikayı muhtemelen cehennem edeceğini hepimiz az buçuk tahmin ediyoruzdur. Ayrıca her top kaybı bizim için gol tehlikesi doğuracak çünkü Lille inanılmaz organize kontratak yapan bir takım ve her #Fenerbahçe li futbolcunun hata payı yok denilecek kadar az.

Kıssadan hisse: Fenerbahçe minimum hata ile sabırlı bir futbol oynarsa muhtemelen turu geçeriz. Umarım baskın taraf biz oluruz ve Lille’i bol bol hataya zorlarız ve Mourinho sınavı geçer. #FBvsLIL #specialone #Tadic

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime