PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mesele seçim değilmiş!
Talat Atilla
YAZARLAR
10 Haziran 2015 Çarşamba

Mesele seçim değilmiş!

HDP’nin dışında kazananı olmayan bir seçimi geride bıraktık. 
CHP eksildi, MHP’nin oyu arttı ama HDP ile aynı milletvekili sayısında kalınca, MHP’lilerin buruk bir zafer yaşadıklarına şüphe yok. 
41 yıldır iktidar yüzü görmeyenlerin, AK Parti’nin 13 yıl sonra aldığı yüzde 41 oyu hezimet olarak değerlendirmesi hazin bir savunma. 
HDP, 5 sosyalist parti ve yanlarına CHP’nin stratejik seçmenini de alarak ciddi bir oy kazandı. 
Seçim sonuçlarını bilmeyen bir İngiliz, CHP genel merkezinin bahçesinde, “Ankara’nın bağları büklüm büklüm yolları” türküsünün hararetle çalındığını görse/duysa, CHP’yi tek başına iktidara gelmiş sanırdı! 
Davulu-zurnayı kutlamayı görünce, aslında bir ara ben bile şüphelenip, seçim sonuçlarına yeniden baktım; 
Oyları bir puana yakın, vekil sayıları da 3 adet azalmıştı ama CHP’liler davulun gözüne gözüne vurmaya devam ediyorlardı. 
CHP’den kişisel olarak öğreneceğim çok şey var! 
Acıdan lezzet çıkarmak da bir sanat! 
Seçim sonuçları gösterdi ki, mesele seçim yapmak değil, mesele; cümbür cemaat iktidarı düşürmekmiş! 
Neyse… Siyaset artık geçmişi bırakıp, önüne bakmalı… 
İktidar partisinin de kendi payına düşen öz eleştiriyi muhakkak yapması gerektiğini düşünüyorum. 
CHP, koalisyona girmeye iştahlı görünüyor. 
Koalisyon seçeneğinin CHP ya da MHP ile mutlaka denenmesi gerekir. 
Seçmen, koalisyon seçeneklerini tüketmeden alınacak bir erken seçim kararını kendi iradesine yapılmış hakaret olarak kabul edebilir. 
CHP’nin iktidara, iktidarın da bir koalisyon ortağına ihtiyacı var! 
Seçim sonuçları ile ilgili dikkatimi çeken bir başka nokta; Seçim sisteminin artık miadını doldurduğudur. 
Bunun en büyük kanıtı, HDP’den 3,5 puan fazla alan MHP’nin HDP ile eşit sayıda vekil çıkarması değil midir? 

Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 11 Haziran 2015 Perşembe 06:18
koalisyon konusunu işlesek mi sayın yazar? geyik yapmaktan daha iyi... Lakin öyle bir açmazda ki partiniz, aşağısı sakal, yukarısı bıyık... "Koalisyon AKP'yi ‘duman’ eder" diyor bir makalenin başlığı. Girseler bir türlü, girmeseler bütün dosyalar uçuşmaya başladığında hesap sırasından kurtulacak bir Allahın kulu yok.
 Misafir
 11 Haziran 2015 Perşembe 05:50
yanında çalıştığım patron halk arasında bilinen lafı eşinin yanında biraz sansürleyip söylemişti. Sayın yazarın makalesinde kurtarmaya çalıştığı birisi için de aynı lafı kullanacağım "ölmüş eşeğin davası olmaz". Baykal'la görüşmesinin fotografına bakmak yeter, o herkese tepeden bakan, "bütün dağları ben yarattım" diyen yok ortada. Hele yeminden sonra, istakozu koruyan kabuğu da gidince, her türlü saldırıya açık kırmızı istakoz ortada, yengeçler etrafta dolaşıyor kan kokusunu almışlar.
 Misafir
 11 Haziran 2015 Perşembe 00:49
yazıların uslubu bir süre daha böyle devam edecek, "güneş" aydınlatmaktan vaz geçene kadar. "Bunun bu modeli böyle çalışıyor", havuzun karakteristiği bu, idare edeceksiniz. Ne zaman ki güneş artık aydınlatmayacak, üslupta tedrici bir değişim ve aslına dönüş görülebilir, omurga eklemlerine dolaylı etki deniyor buna tıp biliminde. Aslında çok önceden dosdoğru bir yol daha vardı, kalemini satmamak gibi. Buna felsefede çelişkilerin birlikteliği denir, yanlış yapan olacak ki dürüstün değeri bilinsin.
 Misafir
 10 Haziran 2015 Çarşamba 12:49
Hele bir şekilde akp iktidardan düşsünde bak recebin adamlarından başka kim kalıyor. Gönül bağı ile değilde cüzdan bağı ile bağlı olduklarından 2 ay içinde ayrılırlar. bir kısmı gülün partisine, bir kısmı saadete, bir kısmı belki canlanır diye anap-dyp artığı demokrat partiye. Bu ihale bağlamalar, usulsüz krediler zor kapanır, bakınız hüsamettin özkan. hele birde mit yasası değişsin, hükümet yargılama-soruşturma izinlerini versin, seyreyleyin gümbürtüyü.
 Misafir
 10 Haziran 2015 Çarşamba 11:48
Türkiye'nin ana meseleleriyle ilgili hiç bir konu yok. Acıdan sevinç çıkarmak falan bu mu ülkenin meselesi! Seçim sistemi miadını doldurmuş:-) Günaydın 12 Eylül'den kalma sistem yıkılınca mı gördün bunu? Bir partiye angaje olursanız mecbur olursanız olaylara böyle sathi bakar, asıl konulara gelemez top çevirir, gönül eğlendirirsiniz.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime