PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zamansız doğru yanlıştır!
Talat Atilla
YAZARLAR
5 Aralık 2014 Cuma

Zamansız doğru yanlıştır!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın üst üste verdiği demeçlerle anlaşıldı ki, yüzde 10’luk seçim barajı düşecek.
En azından Haşim Kılıç’ın verdiği izlenim o şekilde.
Kılıç’ın niyeti öyle olmayabilir ama bu durum, kamuoyunun geniş kesiminde hükümete karşı bir operasyon olarak değerlendirildi.
Yüzde 10 barajı yıllardır var ve Anayasa Mahkemesi bu yöndeki şikâyetleri, “Anayasaya uygun” diye daha önce defalarca ret etti.
Ve seçime 7 ay kala, “Pardon, yüzde 10 barajı fazlaymış!” mealinde bir kamuoyunun Anayasa Mahkemesi tarafından oluşturulması/olgunlaştırılması pek olağan görünmüyor.
Seçim barajının yüksek olduğunu bende kabul ediyorum ama barajın kapağının açılma zamanı ve niyeti sorgulanmaya değer buluyorum.
Doğruların da zamanı vardır.
Zamansız doğrular, yanlış sonuçlar getirebilir.
Dün yanlış olan, bugün neden doğru olur?
Dün doğru olan, bugün neden yanlış olur?
Siyaset fizik kuralı değil ki?
Keşke yüzde 10 barajı zamanlama probleminin dışında, olağan bir kulvarda tartışılabilseydi.
Bu tartışmayı da Türkiye sicilinin ‘yazık oldu’ hanesine ekledik.
 
Şişli’de tencere kapak buluşması!
Soyadı saltanatının son gözde ismi Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü zor günler geçiriyor.
Geçmiş olsun, çok üzüldüm demek isterdim ama umurumda bile değil.
Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül, meclis üyeleri çoğunluğu ile Hayri İnönü’nün başkanlık yetkilerini gasp ettikleri gibi, bir de ‘istifa et’ baskısı yapıyorlar.
Hayri İnönü; soyadına, kendisine saygı duymuş olsaydı, seçim zamanı davulu kendisine tokmağı Sarıgül’e vermezdi.
Meclis üyelerinin çoğunu Mustafa Sarıgül’e yazdırırken aklı neredeydi?
Bu kadar basit bir konuda dahi, nelerin olabileceğini öngöremeyen birisi, koskoca Şişli’yi yönetebilir mi?
İlk defa Sarıgül’e bir eylemi nedeni ile kızmıyorum.
Siyasetçiye fırsat verirsen, dibine kadar kullanır.
Şişli’de vaziyet şu;
Tence kapak birbirini buldu!
Bu sesten Beethoven bestesi çıkmaz!

*Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 8 Aralık 2014 Pazartesi 05:33
"Bu tartışmayı da Türkiye sicilinin ‘yazık oldu’ hanesine ekledik". YAZIK OLDU hanesine oniki yıldır eklediklerimizden yer kalmadı sayın yazar, en son 2008'de yazdıklarınızla karşılaştırdıktan sonra "size de yazık oldu" diye yazdıydık. Saygılar bizden herşeye rağmen, bir gün bu devirler de gelir geçer, söylenecek lafımız kalsın bari...
 Misafir
 8 Aralık 2014 Pazartesi 02:23
Yeni senenin gündemi AKPnin yolsuzlukları olacak!düşünün,Hangi cumhurbaşkanınn bunca serveti var? Berluskoniyi bile kıskandıracak servet bisküvit-sucuk işleri ile olmaz sanırım! YOLSUZLUKLARA bu kadar bulaşan bir PARTİ ayakta kalamaz! Dünyada bana parti lideri söyleyin ki, Gazeteleri, televizyonları, gemicikleri, şirketleri ve bankaları olsun! peki siz devlette yandaş kadroları dolu savcıları,hakimleri ve polisleri olup, darbe yapmaya kalkan bir PARTİ gördünüz mü? Sayelerinde biz hepsini gördük.
 Misafir
 8 Aralık 2014 Pazartesi 01:55
Ece Taşkın aldığı haberleri tiviter hesabından duyurdu, okuyunca kanım dondu. Hitler bile bu kadarını düşünemezdi, Allah zulümlerini arttırsın. 17:25 iki şer'in birbirini yok etmesiyle son bulur inşallah.
 Misafir
 7 Aralık 2014 Pazar 20:50
18.22 haklı M.F.GÜLEN gibi insanları hayra sevkeden bir insan, milyarları tereddüt etmeden veren bu derece güven sağlamış bir cemaat, bağışlanan trilyonlarla KİMSE YOK MU diyenlerin yardımına koşan cemaat DÜNYADA nerede var? Allah'a şükür Kİ ÜLKEMİZe nasip olmuş bunlar.
 TOTEM
 7 Aralık 2014 Pazar 18:22
Yeni senenin gündemi cemaatin yolsuzlukları olacak!düşünün,Hangi dini cemaatin bunca serveti var? Vatikanı bile kıskandıracak servet ahiret işleri ile olmaz sanırım! dünya işine ve paraya bu kadar bulaşan bir cemaat te temiz kalamaz! Dünyada bana bir dini cemaat söyleyin ki,Gazeteleri,televizyonları,altın madenleri,şirketleri ve bankaları olsun! peki siz devlette savcıları,hakimleri ve polisleri olup, darbe yapmaya kalkan bir cemaat gördünüz mü? Sayelerinde biz hepsini gördük.
 Misafir
 7 Aralık 2014 Pazar 15:33
Tam da yolsuzluklar AYYUKA çıkmışken sırası mı BARAJIN?:-)Sonra ne ederük nerelere giderük ??????????
 Misafir
 7 Aralık 2014 Pazar 15:05
İhale yasasını 164 kez değişen hükümeti 10 HAZİRAN 1983'ten kalma 12 Eylül dönemi barajı kurtaracak...YAZIN YEDİKLERİ HURMALAR... BARAJ OLSA belki tırmalamaz...MİLLİ İRADEDDEN KORKMAYIN:-) YÜZ KİŞİDEN 9,99 KİŞİ OY VERSE BİR PARTİYE BOŞUNA...İşte Türk usülü irade TEMSİLİ...MECBUR AKP mecbur.
 TOTEM
 5 Aralık 2014 Cuma 21:14
Berkin de diğeri kobani desin Kimi İslam'a çaksın kimi Atatürke Ne kadar değerimiz ne kadar masumiyet ve güzeli,k varsa hepsini kirletip alabildiğine kullanıp sömürelim. Artık birbirinden nefret eden gözünü oymak için can atan insanlar olduk bununla gurur duyalım.kimse birbirini suçlamasın bu cinayette hepimiz suç ortağıyız.
 TOTEM
 5 Aralık 2014 Cuma 21:08
Kalmadı ve kalmayacak bunu ve ölümün soğuk ve somut gerçekliğini bildiğimiz halde bu hırsı ve bu ahir ve kısa ömürdeki bu hırsı ve bitmek bilmeyen benlik kavgasını hanginiz açıklayabilirsiniz? İnsanları bazen cidden dehşet ile izliyorum yorumcular ile uğraşmayacağım zira onlar ummanda bir damla sadece.Hayat güzel ve bize bahşedilmiş süresi sınırlı bir armağan ama biz o armağanı nasıl rezil ederiz,nasıl birbirimize zehir ederiz diye tüm gücümüzle çaba harcıyoruz.yüz yıl sonra şimdi yazılanları ve
 TOTEM
 5 Aralık 2014 Cuma 21:03
Siyaset ve insan!!Siyaset kötü zira insan iyi değil İnsanoğlu neden böyledir,tarih boyunca neyin peşindedir? bu neyin hırsıdır anlamak mümkün değil bu saçma ve bir okadar genetik ruh halini insani ve akıl olçülerle tarif etmek imkansız sanırım bu ilahi yada İnsan aklınmdan daha üst bir akıl tarafından programlanmış yada sadece onun çözebileceği bir denklem.!00 yıl sonra bu dünyada nefes alan insanların en iyi ihtimal ile % 90 bu dünyada olmayacak 150 yıl sonra ise hiçbiri! bu dünya kimseye-
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime