PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Askerliğin bedeli olur mu?
Talat Atilla
YAZARLAR
21 Kasım 2014 Cuma

Askerliğin bedeli olur mu?

Bedelli askerlik iki boyutu ile can yakıcı bir durum.
Bir yandan, gerçekten çalışmak zorunda kaldığı için askerliğini yapamamış mağdurlar, diğer yandan, “Nasıl olsa bir şekilde bedelli çıkar ve yırtarım!” diyen düşünen başka bir kesim var.
Kişisel düşüncem; bedelli askerlik, askerlik ruhunu inciten, esneten ve yıpratan bir olgu.
Aynı zamanda, devletin adalet ve eşitlik duruşunu da ciddi bir darbe vuruyor.
Parası olanın askerden yırttığı, olmayanın kışlada gün saydığı bir sistem gerçekten çok incitici.
Bedelli askerlik kaçınılmaz ise, parası olmayanın da istifade edebileceği bir sistem getirilmeli.
Para ve askerlik kavramının bu kadar sık yan yana getirilmesi, toplumun askerlik anlayışını sosyolojik olarak da derinden etkilediğini düşünüyorum.
Böyle giderse, askerliği vatan görevi yerine, para üzerinden okuyan nesiller yetiştireceğiz.
Ve korkuyorum ki, bu nesil, bir savaş durumunda yurt dışına kaçan, kaçamadıysa, cephede,  bir yandan düşmana kurşun sıkarken, diğer yandan facebook’ta like yapan bir nesil olacak!
 
 
Ankara Kalesi!
Türkiye Tanıtma Platformu, Fikret Yıldız başkanlığında bir avuç Türkiye sevdalısının, hiçbir karşılık beklemeden  Türkiye’nin tanıtımı için çalıştığı bir dernek. Onur kurulu üyeleri arasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek dahil bir çok devlet yetkilisinin yer aldığı platformun yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da gönüllü temsilcilikleri var.
Kısa zaman önce Avrupa Direktörlüğüne Mikail Nacar’ın atandığı platformun genel başkanı Fikret Yıldız’ın İstanbul’da bir sempozyumda yaptığı konuşmada söylediği sözler ilgimi çekti.
Yıldız, “Bizler bile Türkiye’nin taşıdığı tarihi ve turizm değerlerini yeterince bilmiyor iken, Dünya’nın bizim potansiyelimizi bilmesini bekleyemeyiz.
Örneğin Ankara’nın en büyük tarihi değerlerinden olan Ankara kalesi dahi, bırakın Türkiye’yi, Ankara’lılar tarafından bile yeterince bilinmiyor.
Tam da bu yüzden Unesco Dünya Mirasına aday gösterilmesi unutulmuş.
İlgililere bu konuda bilgi verdim. Gereken çalışmayı başlattılar.” 

Talat Atilla/Güneş
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 23 Aralık 2014 Salı 01:29
hic adil değil zengine fırsat!!!!
 Misafir
 23 Kasım 2014 Pazar 14:45
Kendisini içine yaşadığı ülke ve millete ait hissetmeyen birisinin, "püskevit ve sucuk pazarlamak"la başladığı ticaret macerasına ülkeyi ve onun dayanağı olan askerliği pazarlamakla devam etmesi pek de şaşırtıcı değil. Asıl şaşırtıcı olan, bilerek-tırsarak-umarak veya makarna-kömür hesabıyla, KEM ALATLA KEMALAT OLACAĞINI SANAN eblehlerin ülke nüfusunun yarısına ulaşmasıdır. Şaşırtıcı hafif kalır, kahredici demek daha doğru.
 Misafir
 23 Kasım 2014 Pazar 01:18
bi miktar kişisel düşüncenizin kalmasını ve yazabilmenize sevindim :)
 TOTEM
 22 Kasım 2014 Cumartesi 18:32
Profiline bakarak ileriye umutla bakmak nasıl mümkün olur? spordan siyasete gündelik yaşamdan aile yaşamına kadar her alanda dengesiz ve ahmak olan insan tipi ile nereye varabilirsin?Askerlik ve bedelli kelimelerinin bir arada olması bana utanç veriyor!Bedel derken neyin bedeli? Benim Güneydoğuda yaşadığım dramların dehşetin,üzüntü ve tarifsiz acıların bedeli nedir? benim yaşadıklarımı yaşamayı kim kaç paraya kabul eder? şimdi yeniden deseler milyon dolara aynı şeyleri yaşamayı asla kabul etmem.
 TOTEM
 22 Kasım 2014 Cumartesi 18:28
Sabit fikirli,uslanmaz,arlanmaz taj-kıntılı ve yarım akıllı bir millet haline geldik! Yazarın ne yazdığı kimin umurunda,ölenler ve olanlar da eğer kısır ve eblehçe husumetine yatkınsa ilgilenir vatandaş yoksa onu bağlamaz senin neyi anlattığın önemli değildir o kendi takıntısını ve kısır çekişmesine odaklıdır.Aklını kullanmaz,muhakeme gücünü kullanmaz araştırmaz düşünmez birilerini pir beller ve ona tapınır adeta ve tüm söylemi onun ve saz arkadaşlarının sloganlarından ibarettir. şimdi bu insan-
 Misafir
 22 Kasım 2014 Cumartesi 06:14
"Yemen yolu çamurdandır, sefertası bakırdandır, gemiciği olan bedel öder, şehidimiz fakirdendir".
 Misafir
 21 Kasım 2014 Cuma 19:32
"Kişisel düşüncem; bedelli askerlik, askerlik ruhunu inciten, esneten ve yıpratan bir olgu."DOĞRU. "Aynı zamanda, devletin adalet ve eşitlik duruşunu da ciddi bir darbe vuruyor."YANLIŞ...DEVLETİN HANGİ ADALET VE EŞİTLİK DURUŞU VAR ATİLLA BEY?ANLAMADIM.HANGİ DEVLET BU(d.k)?
 Misafir
 21 Kasım 2014 Cuma 19:31
"Kişisel düşüncem; bedelli askerlik, askerlik ruhunu inciten, esneten ve yıpratan bir olgu."DOĞRU. "Aynı zamanda, devletin adalet ve eşitlik duruşunu da ciddi bir darbe vuruyor."YANLIŞ...DEVLETİN HANGİ ADALET VE EŞİTLİK DURUŞU VAR ATİLLA BEY?ANLAMADIM.HANGİ DEVLET BU?
 FRONTAL
 21 Kasım 2014 Cuma 11:06
Askerlik kutsal bir görev. Ve hiçbir engeli olmadığı halde bedelli askerlik yapan Türk gençlerini esefle kınıyorum. Israil devletinde kadınlarda askerlik yapıyor . Bu uygulamanın Türkiye'de olmasını çok isterdim, ve olsaidi seve seve askerlik yapardım.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime