AP'den Türkiye açıklaması: Demokratik değerler, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı...

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili hazırlanan son raporu dış ilişkiler komitesinde kabul edildi. Komite, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin şu anki şartlarda yeniden başlayamayacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
AP'den Türkiye açıklaması: Demokratik değerler, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı...
Haberler / Dünya
18 Temmuz 2023 Salı 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor Türkiye ile ilgili hazırlanan son raporun dış ilişkiler komitesinde aleyhte hiç bir oy kullanılmadan kabul edildiğini duyurdu. Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komitesi'nden yapılan açıklamada ise Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin şu anki şartlarda yeniden başlayamayacağını bu nedenle AB ve Türkiye ilişkilerinin farklı bir düzlemde ilerlemesi gerektiğini açıkladı.

Son oylamanın eylül ayında yapılacağı rapora 47 lehte oy kullanılırken 10 üye çekimser kaldı.
Raporda halihazırdaki politikaları değişmediği müddetçe üyelik sürecinde ilerlemenin mümkün olmadığı belirtilirken çıkmaza giren ilişkilerin açılması ve işbirliğinin artırılması için paralel ve gerçekçi bir düzlem bulunması tavsiyesinde bulunuldu.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VE İNSAN HAKLARINA SAYGI

Raporda Türkiye'nin bir aday ülke, bir NATO müttefiki ve güvenlik, ticaret, ekonomik ilişkiler ve göç konusunda stratejik bir ortak olduğu vurgulanırken Türkiye'den demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygı göstermesi beklendiği belirtildi.

Raporda ayrıca Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğini geciktirmeden onaylaması istenirken bir ülkenin NATO üyelik sürecinin başka bir ülkenin AB üyeliği süreciyle bağlantılı olmadığını altı çizildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime