Esir takası Türkiye'de görüşülecek

Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Tatiana Moskalkova ile Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komiseri Dmytro Lubinets’in bu hafta esir takasını görüşmek için Türkiye'de biraraya gelmesi bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Esir takası Türkiye'de görüşülecek
Haberler / Dünya
10 Ocak 2023 Salı 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya ve Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Tatiana Moskalkova ile Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komiseri Dmytro Lubinets’in 12-13 Ocak’ta Türkiye’de düzenlenecek uluslararası bir foruma katılacağı ifade edildi.

12-13 OCAK'TA BULUŞULACAK

Tarafların söz konusu forum kapsamında görüşmeyi planladığı basına yansıdı. Görüşmede, iki ülke arasında daha fazla esir takasını ele alınması bekleniyor.

"GÜNDEMİMİZ KAHRAMANLARIMIZ"

Lubinets konuya dair yaptığı açıklamada, "Bu görüşme birkaç gün içinde Türkiye'de gerçekleşecek ve bizim gündemimiz yine kahramanlarımızın (Ukraynalı esirler) geri dönüşü olacak. Ayrıca geçici olarak Rus işgalindeki topraklarda alıkonulan ve evlerine dönüşüne izin verilmeyen Rusya'nın kaçırdığı sivil esirler konusunu da gündeme getirmeyi planlıyoruz" dedi. Moskalkova ise, "Böyle bir toplantı planlıyoruz. Bir toplantı ihtimalini ve müzakerelerimizin muhtemel öncü gündemini istişare ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime