Fenerbahçe'nin hata yapma lüksü yok

Spor Toto Süper Lig'de G.Saray'ın 8 puan gerisine düşen sarı-lacivertliler, bugün Trabzonspor'a puan kaybederse, ezeli rakibine şampiyonluğu ikram edebilir. Trabzonspor ise Süper Lig'de Kadıköy'deki ‘25 maçlık galibiyet hasretini' bitirmek istiyor...
ABONE OL
Abone Ol
Fenerbahçe'nin hata yapma lüksü yok
Haberler / Spor
18 Mayıs 2023 Perşembe 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son olarak ligde Giresunspor ile berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda büyük bir yara almıştı. Geçtiğimiz hafta Başakşehir'i 1-0 mağlup eden Galatasaray, sarı-lacivertliler ile arasındaki puan farkını 5'e çıkarmıştı. Kanarya, Trabzonspor karşısında kazanarak bir hata daha yapmak istemiyor. Jorge Jesus yönetimindeki Sarı-lacivertliler, Karadeniz ekibi karşısında puan kaybederse, adeta şampiyonluğu Galatasaray'a ikram edebilir. Sarı-kırmızılılar, Cumartesi günü Sivasspor'u yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Kanarya, bu maç sonrasında ligde Antalya'nın ardından Galatasaray'a konuk olarak sezonu noktalayacak.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK...

Derbi öncesinde ligde 68 puanı bulunan Kanarya'nın 2'si hükmen olmak üzere 5 maçı bulunuyor. Trabzonspor maçında beraberlik ya da mağlubiyet alınması halinde Sarı Kanarya, iki hükmen galibiyetle birlikte tüm maçlarını kazansa da toplamda 80 veya 81 puan toplayabilecek. Fakat bugün puan kaybı yaşanması durumunda ligin geri kalan bölümünde 1 hükmen maçı olan Galatasaray, Cumartesi günü Sivasspor'u yenerse, puanını 79 yapacak. Hükmen galibiyetle de 82 puanı garantilemiş olacak. Sarı-lacivertliler'de kırmızı kart cezalısı İrfan Can Kahveci ve sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Lincoln Henrique, Osayi-Samuel kritik maçta süre alamayacak.

HEDEF KADIKÖY'DE GALİBİYET

Öte yandan Fener'de sarı kart ceza sınırında yer alan; Samet, Serdar Aziz, Valencia, Zajc ve Gustavo, Trabzon karşısında sarı kart görmeleri halinde Antalyaspor maçında cezalı duruma düşecek. Trabzonspor ise sakatlıkları nedeniyle Dorukhan, Yusuf Yazıcı ve Denswil'den mahrum çıkacağı derbide kazanarak ligde Kadıköy'de 25 maçlık galibiyet hasretini noktalamak istiyor. Karadeniz ekibinde Bakasetas, cezası sebebiyle maçta forma giyemeyecek. İki takım arasında Kadıköy'de oynanan 64 maçta Kanarya'nın 28, Fırtına'nın ise 12 galibiyeti var. Taraflar 24 maçta ise eşitliği bozamadı.

TRABZONSPOR HIRS YAPTI

Trabzonspor, Kadıköy'de oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Nenad Bjelica yönetimindeki bordo-mavililer, yapılan son idmanda oldukça hırslı bir görüntü sergiledi. Antrenman, ısınma ve koordinasyonun ardından taktik çalışması ile tamamlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime