İran ve Rusya'dan ortak bankacılık hamlesi

Nükleer programı nedeniyle ve Ukrayna işgali sebebiyle Batı ülkelerinin ekonomik yaptırımlarının hedefinde olan İran ve Rusya’nın, iki ülke arasındaki ticaret ve mali işlemleri güçlendirmek amacıyla bankalararası iletişim ve transfer sistemlerini birleştirmek üzere anlaştığı belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
İran ve Rusya'dan ortak bankacılık hamlesi
Haberler / Dünya
1 Şubat 2023 Çarşamba 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran ve Rusya’nın iki ülke arasındaki ticaret ve mali işlemleri güçlendirmek amacıyla bankalararası iletişim ve transfer sistemlerini birleştirmek üzere anlaştığı belirtiliyor. İran nükleer programı; Rusya da Ukrayna işgali sebebiyle Batı ülkelerinin ekonomik yaptırımlarının hedefinde.

"SWİFT'E İHTİYAÇ DUYULMAYACAK"

İran Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Mohsen Karimi yarı resmi Fars haber ajansına dün yaptığı açıklamada, İran bankalarının bu sayede Rus bankalarıyla birlikte artık SWIFT’e ihtiyaç duymayacağını ve kurulan sistemin teminat mektupları, para transferleri gibi işlemler için kullanılabileceğini söyledi.

İRAN'DA TEMASLARDA BULUNULACAK

Rusya Merkez Bankası konuyla ilgili yorum yapmadı; ancak Mohsen Karimi 700 Rus bankasının ve 13 farklı ülkeden 106 başka yabancı bankanın sistemle bağlantılı olacağını belirtti. VOA'nın haberine göre, İranlı yetkili yabancı bankaların isimlerini vermedi. Rusya Merkez Bankası’ndan temsilcilerin birkaç gün içinde anlaşmaya son şeklini vermek üzere İran’da temaslarda bulunacaklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime