Katar'dan rüşvet skandalında yeni gelişme

Avrupa'yı sarsan rüşvet krizinin yüzü haline gelen Avrupa Parlamentosu'nun eski başkan yardımcılarından Yunan vekil Eva Kaili bugün hakim karşısına çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Katar'dan rüşvet skandalında yeni gelişme
Haberler / Dünya
22 Aralık 2022 Perşembe 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısıyken Katar’dan rüşvet alarak Katar adına lobi faaliyetleri sürdürdüğü ortaya çıkan ve evinde çok yüksek meblağlarda nakit para bulunan eski televizyoncu Yunan vekil Eva Kaili bugün hakim karşısına çıkıyor.

KARAR BUGÜN VERİLECEK

Bu ayın başında rüşvet skandalı patlak verdikten sonra görevinden alınan ve gözaltına alınan 44 yaşındaki Kaili ile ilgili kararı bugün hakim verecek. Bugün Brüksel’de hakim karşısına çıkan Kaili’nin kapalı kapılar arkasında yargılanacağı belirtilirken Reuters haber ajansı Kaili’nin avukatlarından Michalis Dimitrakopoulos’un adliyeye girerken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

SUÇU KOCASINA ATMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Yunan ve Belçika medyası Kaili’nin çocuğunun babası da olan partneri Francesco Giorgi’yi suçlamayı planladığını aktardı. Kaili’nin Giorgi’nin ihanetine uğradığını ve bu sebeple karşı saldırıya geçmeyi planladığı belirtildi.

ELEKTRONİK KELEPÇE TALEP EDİLDİ

Duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Dimitrakopoulos, “Zor bir dava olduğuna şüphe yok fakat Kaili’nin serbest bırakılması için birçok yasal argüman da bulunuyor” dedi. Kaili’nin avukatı genç siyasetçinin soruşturmaya katkı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Belçika medyasında yer alan haberlerde ise Kaili’nin avukatının hakimden müvekkilinin ev hapsine çıkartılmasını istediği ve elektronik kelepçe takılmasını talep ettiği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime