Kosova sular altında: OHAL ilan edilecek

Kosova’yı günlerdir etkisi altına alan şiddetli yağmur ülke genelinde sele neden oldu. Sokaklar ve caddeler sular altında kalırken, tahliye çalışmaları sürüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Kosova sular altında: OHAL ilan edilecek
Haberler / Dünya
20 Ocak 2023 Cuma 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kosova'nın Mitrovica, Vıçıtırın, İpek, İskenderay ve Deçan şehirleri şiddetli selle mücadele ediyor. Kosovalı yetkililer, son birkaç gündeki şiddetli yağışların bazı nehirleri sular altında bırakarak trafik problemine, heyelanlara ve tarım arazilerinin zarar görmesine neden olduğunu duyurdu.

OHAL İLAN EDİLECEK

Yağışların şiddeti su arıtma tesislerinde de sorunlara neden olurken, birçok şehir içme suyu kaynaklarında kıtlık ve azalmalarla karşı karşıya kaldı. Priştine Bölgesel Su İdaresi, Priştine, Kosova Ovası, Obiliç ve Glogovaç’ın bazı bölgelerinde Iber-Lepenci kanalının taşması nedeniyle içme suyu sıkıntısı çekileceğini bildirdi. İskenderay Belediye Başkanı Fadıl Nura, aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle bölgede durumun kötüleştiğini açıklayarak olağanüstü hal ilan etme kararı aldığını söyledi.

Mitrovica'da İbre Nehri yağmur nedeniyle yatağını kısmen taştı. Belediye Başkan Yardımcısı Arian Tahiri, durumun çok ciddi olduğunu söyleyerek "Gece yarısından bu yana sürekli olarak çok yüksek yoğunlukta yağmur yağıyor. Yapay göle yakın kısım da dahil olmak üzere İbre Nehri yatağı boyunca su taştı” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime