Kremlin: (Finlandiya’nın NATO üyeliği) Güvenliğimizi sağlamak için karşı tedbirler alacağız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının mevcut gerginliği artıracağını belirterek “Taktiksel ve stratejik açıdan kendi güvenliğimizi sağlamak için karşı tedbirler alacağız.” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Kremlin: (Finlandiya’nın NATO üyeliği) Güvenliğimizi sağlamak için karşı tedbirler alacağız
Haberler / Dünya
4 Nisan 2023 Salı 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada ,Finlandiya'nın NATO üyeliğini değerlendirdi.

NATO'nun genişlemesine ,Rusya'nın çıkarları ve güvenliği açısından olumsuz baktıklarına işaret eden Peskov,Bunun mevcut gerginliği daha da artırıcağına inanıyoruz.NATO,pek çok yönden Rusya'ya düşmanca tavır sergileyen bir kurum olmaya devam ediyor ifadesini kullandı.

Rusya'nın Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda çeşitli adımlar atacağını vurgulayan Peskov, Taktiksel ve stratejik açıdan kendi güvenliğimizi sağlamaya yönelik karşı tedbirler alacağız Bu tedbirler gerek gördüğümüz şekilde alınacak diye konuştu.

Peskov,NATO altyapısının ve silahlarının Finlandiya'ya konuşlandırmasıyla ilgili süreci yakından takip edeceklerinin altını çizdi.

Ukrayna'nın olası NATO üyeliği ile Finlandiya arasında önemli farkların bulunduğuna işaret eden Peskov, iki ülke arasındaki durumun kıyaslanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime