PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
007 James Bond’u aratmadılar!
Talat Atilla
YAZARLAR
13 Şubat 2012 Pazartesi

007 James Bond’u aratmadılar!

 

007 James Bond’u aratmadılar!

 

KCK operasyonları kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 3 eski MİT görevlisinin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılması haberini ilk olarak Hürriyet.com.tr girdi. Haber daha sonra Habertürk ve Sabah’ta yayınlandı. Bu haber bir gazetecilik başarısıdır. Buna şüphe yok ama riski ve kamuoyu açısından doğruluğu teyit edilmemiş bir haberin yayına verilme kararının fazla cesur olduğu da ortada.

İşte bu haberin yayın öncesi ve sonrasında kamuoyunun hiç bilmediği siyasi, bürokratik ve medya bağlamında ilginç gelişmeler yaşandı. İşte James Bond filmlerine taş çıkartan olayın seyir defteri…

 

MİT yakalaması Hürriyet’e böyle servis edildi!

 

Her şey İstanbul Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 3 eski MİT görevlisi için ifadeye davet yazısı hazırlamasıyla başladı… Bu davet o kadar gizli hazırlandı ki, ne İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, ne Başsavcı vekili, ne de hükümet üyelerinin bundan haberi olmadı. Tek bir istisna hariç; İstanbul’da kritik görevde bulunan bir emniyet müdürü!

İşte o emniyet müdürü bir kuryeyle bu müthiş haberi Hürriyet muhabiri Arda Akın’a gönderdi. Hürriyet yöneticilerinin tereddüdünü olayın ayrıntılarını anlatan muhabir Akın bertaraf etti ve Hürriyet bu önemli haberi servise koydu. Aynı emniyet müdürü haberi bu sefer de Habertürk ve Sabah’a servis etti.

 

Diğer emniyet müdürü de, o emniyet müdürü ve muhabiri izledi!

 

Tam bu noktada ilginç bir gelişme daha yaşandı. Tüm bu hareketlenmeleri anı anına izleyen bir başka emniyet müdürü daha vardı. Bu müdür de, haberi medyaya servis eden diğer emniyet müdürü ve Hürriyet muhabirinin tüm süreçlerini Ankara’ya an an ulaştırdı. Emniyet müdürü, Ankara’ya iki emniyet müdürünün haberin servis edilmesinde rol oynadığı bilgisini geçti.

 

Çapkın, “Müdürler başarılı” diye direndi ama…

 

Bu gelişme üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin,  İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı arayarak, “İki emniyet müdürünü hemen görevden alın.” talimatını verdi. Çapkın, Bakan Şahin’e, “İki müdür de çok başarılı ve namuslu.” sözleriyle uzun süre dirense de Bakan’ın kararlılığı karşısında pes etti ve her iki müdür de görevinden alındı.

Dip not olarak şunu ifade etmeliyim ki; görevden alınan iki müdürün asıl failleri gizlemek için iftiraya uğramış olma ihtimali de göz ardı edilmemeli!

 

Erdoğan adım adım izleniyor!

 

Başbakan’ın ilk kritik ameliyatından sonra şike olayında Başbakan Erdoğan’a resmen bir başkaldırı oldu. Ne ilginçtir ki, Erdoğan ikinci ameliyatına yattığı gün, yani güç olarak en pasif olduğu zaman diliminde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Başbakan’ın gözde bürokratı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı savcılığa davet etti. Kainat nasıl tesadüfen oluşmamışsa, olaylar da tesadüfen olmaz. Birileri Erdoğan’ı adım adım izliyor. Bu fotoğrafa tesadüf demek, aklın olağan akışına da, gördüğümüz fotoğrafa da ters…

 

Bu ne şımarıklık?

 

Seda Sayan’ın vukuatları üç ciltlik kitap olur ama son iki provakatif eylemi bardağı taşırdı… Önce Erol Köse’ye hakaret ederek çantayla saldırdı, sonra da dövdürdü. Kısa bir süre önce de program yaptığı Beyaz TV’yi beş adamıyla basarak Ankaralı Turgut ve Ece Erken’e hakaret etti, daha sonra da adamlarına verdiği talimatla her ikisine dayak attırdı. En azından medyadan öğrendiğimiz kadarıyla fotoğraf bu… (İsmi geçenlerden hiç birisini tanımam…) Seda Sayan, bu kişilerle olan husumetinde özünde haklı olmasına rağmen yaptığı eylemler nedeniyle haksız duruma düştü. Medyanın kadırgalı lakabıyla şişirdiği 3. sınıf düzeyde başarılı bir sanatçı kimliğinden fazla bir şey beklenmez ama tanıdığım kadarıyla Beyaz TV’nin genel müdürü Osman Gökçek gibi zeki ve hızlı karar verdiğini düşündüğüm bir yöneticinin bu imaj kirliliğine daha fazla tahammül etmeyeceğini düşünüyorum. Gökçek, bu kamburu son dönemde iyi çıkış yapan Beyaz TV’nin taşımasına artık müsaade etmemeli. Kanunen 3 kişi çete kapsamına girerken, Seda Sayan 5 kişiyle racon üstüne racon kesiyor. Seda Sayan isimli ses ya da sinema sanatçısı, ya da her ikisi, her neyse; Türkiye’yi dağ başı mı sanıyor?

Ayda 400 bin lira aldığı kanalı 5 kişiyle basacak kadar Seda Sayan’ı korkusuz yapan hangi güçler acaba? Son sorum ilgili Savcılara; Seda Sayan’a Türkiye’nin yasalarla yönetildiğini hatırlatmayı düşünüyor musunuz? Pardon, duyamadım!

 

*Bu yazı Talat Atilla'nın Güneş gazetesi'ndeki köşesinden alınmıştır...

 

 Talat Atilla'yı Twitter'dan da takip edebilirsiniz...

 https://twitter.com/#!/TalatAtilla

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:31
Talat bey sıze ozel bı soru sormak ıstıyorum. erkan Tan'ın proğramında tapelerde Azız Yıldırım başbakana küfür edıyor dedınız. ısrarla da doğru olduğunu soyledınız. Tapelerde ve ek klasorlerde oyle bır sey olmadığı ortaya cıktı. Ne dıyeceksınız? Hapıste kı adama cevap vermem demıstınız de bı yazınızda. Ama hapıste kı adamı çok guzel zor durumda bırakmıstınız. Bunu acıklarsanız objektıf gazetecılıgınızı degerlendıracağım. Merakla beklıyorum.
 TOTEM
 20 Şubat 2012 Pazartesi 15:32
Gazetecileridir. ve çoğunun gazetecilikle alakaları bile yoktur.Neden basın İstanbul barosunun Kck dolayısı ile tutuklanan avukatları savunmak amacı ile yürüyüşler düzenlediğini yayınlamaz yada üzerine kafa yormaz.Kesk in içersinde birçok Kck ve Pkk yanlısının olması neden hiçkimseye garip gelmez?Zira sen ben kavgası öylesine hayasız bir hal almış ki karşı tarafa bir gol atmak uğruna şeytanla ittifak yapmaktan yada onun herzelerini görmezden gelmekten bie çekinmez hale gelmişler.
 TOTEM
 20 Şubat 2012 Pazartesi 15:29
Ben basından hiç memnun değilim!zira tümü sürekli aynı tavşanın peşinden koşan tazılar gibiler.Buna öylesine kaptırıyorlar ki kendilerini yanlarında fink atan onlarca haber ve tuhaflığın farkına varamıyorlar.Ve insanlarıda yanlış yönlendiriyorlar.Örnekler vereyim size Örneğin basında sürekli tutuklu gazetecilerden bahsedilip yüzlerle ifade edilen sayıda gazetecinin tutuklu olduğu söylenir ama hiçbiri şu detaya girmez bu gazetecilerin yüzde sekseni Pkk ya yakın haber ajanslarının sözümona-
 TOTEM
 18 Şubat 2012 Cumartesi 16:58
Ençok neye ifrit oluyorum biliyormusunuz?birilerinin oradan buradan okuduklarını burada satarak sanki kati teşhisi koyarmış gibi ahkam kesmelerine!Sanarsın ki dünyanın tüm istihbarat örgütleri kendisine çalışıyor vatandaş öyle emin konuşuyorki işin sırrını çözmüş.hiçolmazsa bence,diyerek başlayın.Beyninizi bu derece yönlendirmeler açmayın bırakın kendiside muhakemede bulunsun.Eskidende bazı arkadaşlar vardı Oda tv de ne okudularsa burada harfiharfine yazarlar yorum diye yutturmaya çalışırlardı:)
 Misafir
 17 Şubat 2012 Cuma 11:13
gelınen noktada bakıldı ki, AK parti gücü kendinden menkul sanıyor. 'Bir dur bakalım' denildi.Bu memlekette Bir tane tek adam var o da pensilvanya da yaşıyor. AK Partinin kendisinin sandığı adamların hepsi talimatla hükümete hizmet ediyor. Görevden alınan savcı Sarıkaya acaba nasıl özel yetkili olarak atandı bir araştırın bakalım. İktidarın has adamıyken ne oldu da böyle oldu. gercı yok ama başbakanı ipe götürecek böyle bir düğmeye basmaya k,min gücü yeter! Aklınıza bırı gelıyor mu?
 Misafir
 17 Şubat 2012 Cuma 11:09
Başbakanın tek adam haline getırılmesı (gelmesı değil)bu sonucu kaçınılmaz doğuracaktı. Başbakan kendısını gercekten tek adam sanmaya başladı ve buda Pensılvanyayı ürküttü. Yaşananlar özetle cemaatin başbakana bir uyarısıdır. cemaatın 25 yıldır özenle yetiştirdiği ilk söylemıne uygun adlıye ve emnıyeti kontrol etme mekanızmasının yetiştirdiği kişiler olmasa hangı tabanından AK Parti bu kadar yerleştırme yapıp ozellıkle yargıyı ele gecırebılecektı. Cemaat adamlarını AK Partiye servıs ettı.
 Misafir
 17 Şubat 2012 Cuma 11:02
Seda Sayan ilk şarkıcılık anlaşmasını rahmetli Yalçın Sürmeli ile yaparak Sürmeli otellerınde 1983 yılında sahne almaya başladı. Adana Sürmelı'de kı programında Gundüz Çölgeçen pırlanta bır yüzük hediye etti. O gece ve sonrasını sayın Sayan! Anlatsın. Allahım kımler bu memlekette ınsan tımsalı olarak gezıyor kıymet buluyor, akıllara zıyan. Savcıları bırakın, ALLAH gorsun ıslah etsın. Turgut'un davasından 4 yıl 2 ay ceza aldı. Ondan nasıl yırtacak onu seyredın esas. Canım Türkiyem
 Misafir
 15 Şubat 2012 Çarşamba 22:21
seda sayan kimki hangi bilgi ve kültürüyle millet onu baştacı yaptı anlamış değilim tuturmuşlar bir kadırgalı bilgi ve kültürün olmadığı bir programcı bana göre
 Misafir
 15 Şubat 2012 Çarşamba 12:31
Son sorum ilgili Savcılara; Seda Sayan’a Türkiye’nin yasalarla yönetildiğini hatırlatmayı düşünüyor musunuz? Pardon, duyamadım!diyor sayın Atilla.Ben de sade bir vatandaş olarak aynı soruyu sorma hakkını kendimde buluyorum. çünkü anayasanın 10 md:Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir diyor.evet saygıdeğer savcılarımız;bekliyoruz ve göreceğiz.Ahmet P.
 Misafir
 15 Şubat 2012 Çarşamba 11:28
Sn Atilla,Hedef Hakan Fidanı yok etmek Fidanı yok etmek isteyenler ise,İsrail ve ABD dedki NEOCONLAR.Zira H.Fidan var olduğu sürece,Türkiye SURİYEYE saldırmaz ve dolaysı ile Türkiye-İRAN Savaşının düğmesine basılma imkanı yakalanamaz.1915-26 arasında Batılıların ORTADOĞUDAKİ paylaşım sınırlarını,yeniden resetlemeye kalkmalarının ardında yatan neden,Ortadoğudaki GÜÇ dengelerinin Türkiye lehine değişmesi.Bu nedenle yeni bir paylaşım için,Türkiye-İran,Türkiye Suriye kapışması ranmakatadır.H.Tahsin.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime